Top-5 meest opvallende wintertransfers tot nu toe

De transfermarkt is alweer tien dagen open. In zowel de Eredivisie, als het buitenland zijn er genoeg opvallende transfers te noemen. Voetbalflitsen zet de vijf meest opvallende op een rij.

5) Kieran Trippier

Newcastle United heeft met Kieran Trippier de eerste grote miljoenenaankoop gedaan onder de nieuwe eigenaren. De vleugelverdediger komt over van Atlético Madrid en tekent een contract tot medio 2024 bij de ambitieuze Premier League-club. De steenrijke Saoedische eigenaren van Newcastle betalen volgens Engelse media ruim 14 miljoen euro voor Trippier, exclusief bonussen. De 31-jarige Engelsman stond nog tot medio 2023 onder contract bij Atlético.

4) Philippe Coutinho

Philippe Coutinho keert bij Aston Villa terug in de Premier League. De 29-jarige Braziliaan wordt door Barcelona verhuurd aan de club waar zijn oude ploegmaat Steven Gerrard de manager is. Aston Villa heeft een optie tot koop bedongen.

3) Joey Veerman

PSV kaapte Veerman voor de neus van Feyenoord weg. De Rotterdammers lagen lange tijd op pole-position voor Veerman en boden onlangs tweemaal op de 23-jarige middenvelder, maar PSV handelde uiterst slagvaardig. Veerman levert Heerenveen naar verluidt 6 miljoen euro op. Normaal kan dat bedrag via doorverkooppercentages nog verder oplopen.

2) Ferran Torres

FC Barcelona heeft zich versterkt met Ferran Torres. De 21-jarige Spaanse aanvaller komt over van Manchester City en tekent voor 5,5 seizoenen. Hij is de eerste aankoop onder de nieuwe trainer Xavi. Met de transfer zou circa 55 miljoen euro gemoeid zijn en dat bedrag kan via bonussen nog oplopen. De afkoopsom is bepaald op 1 miljard euro.

1) Brian Brobbey

De meest opvallende transfer tot nu toe is die van Brian Brobbey. De 19-jarige aanvaller van RB Leipzig maakt het seizoen op huurbasis af bij Ajax. De Amsterdamse club heeft geen optie tot koop op hem bedongen. Brobbey verhuisde afgelopen zomer transfervrij van Ajax naar Leipzig. De Duitse club maakte de overstap al in maart bekend. Eerdere pogingen van Ajax om hem alsnog in Amsterdam te laten bijtekenen, waren op niets uitgelopen.

Feyenoord-doelman vertrekt