Klaar met de lockdown: 'Betaald voetbalclubs openen stadions weer'

(Ook) de voetbalstadions moeten weer open. De regering heeft besloten dat de winkels weer open mogen tot 17:00 uur en de Nederlandse betaald voetbalclubs vinden dat er ook weer publiek toegelaten moet worden in de stadion. Clubs zijn het oneens met de beslissing van het kabinet om de stadions dicht te houden en gaat in februari de stadions open gooien.

Dat heeft Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles, tegen het Algemeen Dagblad gezegd. Het profvoetbal wil, net als de detailhandel, horeca en cultuur, gaan dreigen met burgerlijke ongehoorzaamheid. "Blijkbaar is dat de weg."

De stadions worden demonstratief geopend en daar wordt nu over gesproken door alle clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. "Nee, nog niet in dit weekend", zegt Van Dop. "We richten ons op begin februari. Als je de druk opvoert, word je blijkbaar gehoord."

"Wij als profclubs zijn ook klaar met de huidige lockdown. We gaan de barricaden op als clubs, geen woorden maar daden. Het is echt klaar nu."