Beelden: Gekke en historische momenten tijdens huldigingen PSV als landskampioen

PSV werd al 23 keer kampioen van Nederland en ook in het seizoen 2017/2018 kan de Eindhovenaren de titel in de Eredivisie niet ontgaan. Bij een landstitel van PSV worden de spelers en staf gehuldigd in de binnenstad van Eindhoven. Welke momenten tijdens vorige huldigingen zullen fans van PSV niet snel meer vergeten? 

Eric Gerets kondigt aan: "Volgend jaar staan wij hier met de Europa Cup"  PSV werd in 1987 kampioen van de Eredivisie dankzij een overwinning op Excelsior met 2-3. De wedstrijd werd in Venlo gespeeld vanwege angst voor ongeregeldheden. Op het bordes deed aanvoerder Eric Gerets een bijzondere belofte. "Volgend jaar staan wij hier met de Europa Cup". Uiteindelijk zou PSV, zonder sterspeler Ruud Gullit, in 1988 ook daadwerkelijk de Europa Cup 1 winnen. 


Mark van Bommel eert clubicoon Frits Philips 
Het seizoen 2004/2005 is één van de meest succesvolle uit de clubhistorie van PSV. Onder leiding van Guus Hiddink werd de dubbel gewonnen en werd de finale van de Champions League op een haar na gemist na een 3-1 overwinning op AC Milan (het uitduel werd met 2-0 door AC Milan gewonnen). PSV was daarvoor al kampioen geworden na een 3-0 overwinning op Vitesse. Aanvoerder Mark van Bommel bracht een prachtige ode om de schaal aan te bieden aan de toen net 100 geworden Frits Philips. 

Phillip Cocu neemt afscheid met miraculeuze landstitel: "Ik kom ooit weer terug bij PSV" 
De ontknoping van het Eredivisieseizoen 2006/2007 is één van de spannendste ooit. PSV begon op 29 april 2007 als derde onder AZ en Ajax aan de laatste speelronde. De Alkmaarders verloren met 3-2 van Excelsior en Ajax won met 0-2 bij Willem II. PSV won met 5-1 van Vitesse en werden daardoor alsnog landskampioen op basis van een beter doelsaldo. Vlak na de wedstrijd in Eindhoven kondigde Phillip Cocu zijn vertrek aan bij PSV. Hij nam afscheid van PSV en kondigde op de huldiging meteen aan om in de toekomst weer terug te keren in Eindhoven. 



PSV voor het eerst in zeven jaar weer kampioen; verdedigers stelen de show op Stadhuisplein
Voor het eerst sinds 2008 werd PSV in 2015 weer kampioen. Aan de hand van Georginio Wijnaldum en topscorer Memphis Depay werden de Eindhovenaren met een straatlengte voorsprong op Ajax voor de 22e keer kampioen van Nederland. Tijdens de huldiging stelen verdediger Nicolas Isimat-Mirin en Karim Rekik de show. Eindhoven de gekste... Wat een feestbeelden. 


Karim Rekik en Jeffrey Bruma krijgen de lachers op hun hand door een liedje over zichzelf in te zetten op het stadhuisplein. Party-time, sfeerbeelden..

Hector Moreno en Andres Guardado delen sneer uit naar Ajax: "Helemaal niets in Amsterdam" 
Ajax leek in maart een grote stap naar de titel te zetten door PSV met 2-0 te verslaan in Eindhoven. Dankzij de overwinning pakten de Amsterdammers 2 punten voorsprong op PSV en een voorschot op de 34e landstitel. In de laatste speelronde won PSV van PEC Zwolle met 1-3 en bij puntenverlies van Ajax zou de schaal alsnog naar Eindhoven gaan. Dankzij een sensationeel 1-1 gelijkspel tegen de Graafschap (herinner je je Sjaak Swart nog) verspeelde Ajax de landstitel en kon PSV alsnog feestvieren. Op het Stadhuisplein delen de Mexicanen Hector Moreno en Andres Guardado een sneer uit naar de 'vrienden' uit Amsterdam: 


Andres Guardado immiteert Anwar El Ghazi. 

Wordt het ook nu weer groot feest in Eindhoven en omstreken bij een nieuwe landstitel?