'PSV beperkt financieel verlies door vaststellen transfersom Bruma'

PSV betaalde in 2019 twaalf miljoen euro plus bonussen voor Portugese vleugelaanvaller Bruma. De buitenspeler vertrekt op huurbasis uit Eindhoven en gaat naar Fenerbahçe, maar er is een verplichte koopoptie opgenomen in het contract. De Eindhovenaren ontvangen zo'n vier miljoen euro, meldt het Eindhovens Dagblad.

De Turkse topclub had donderdag de medische keuring van Bruma en bevestigt de huurovereenkomst met de Brabanders. In het contract is wel een verplichte koopoptie verwerkt ter waarde van vier miljoen euro. De overeenkomst van de Portugees, die tot 2024 onder contract staat in Eindhoven, wordt na dit seizoen afgekocht.

Voor de Eindhovenaren is het ook een financiële opluchting, want Bruma was één van de grootverdieners op de loonlijst van PSV. Het is hem in die twee jaar niet gelukt om door te breken als vaste basisspeler en werd al eens uitgeleend aan het Griekse Olympiakos. Ook daar wist hij niet te overtuigen en in Eindhoven is nu ook definitief besloten om afscheid te nemen. 'In Eindhoven was de hoop opgegeven dat hij als basisspeler de kwaliteit zou kunnen leveren die voor PSV benodigd is', schrijft het ED.

Feyenoord-doelman vertrekt