Gouka over lastige uitwedstrijd Feyenoord: 'Belangen zijn groot'

Met 36 punten uit zeventien wedstrijden is Feyenoord terug te vinden op de derde plaats in de Eredivisie. Voordat de winterstop van start gaat, moet de ploeg van Arne Slot woensdagavond eerst nog op bezoek bij SC Heerenveen. Volgens clubwatcher Mikos Gouka zijn de belangen bij de uitwedstrijd groot.

Tijdens de AD Voetbalpodcast legt Gouka uit waarom de belangen tegen SC Heerenveen zo groot zijn. "Als je een paar weken geleden had gezegd dat ze 2021 tegen Heerenveen in Friesland eindigen, dan had je gezegd: 'nou en?' Als na de wedstrijd tegen Maccabi de winterstop was begonnen, dan liep iedereen nu polonaise rondom de Kuip", stelt Gouka. "Het gelijkspel tegen FC Groningen, de uitschakeling in de beker door FC Twente en de nederlaag tegen Ajax.. Dat heeft het gevoel doen kantelen."

In het afgelopen seizoen liep een trip naar Heerenveen slecht af voor Feyenoord. De ploeg ging 3-0 onderuit, waarna Dick Advocaat zelf dacht aan opstappen. "Er was toen een hoop stress en paniek. Er werden groepsgesprekken gevoerd en het werd opgelost", weet Gouka nog. "Maar een paar weken later speelden ze er voor de beker. Feyenoord stond 1-3 voor, er was niets aan de hand. Berghuis kreeg rood en Feyenoord verloor met 4-3. Dus Heerenveen is wel een hele lastige horde voor de Rotterdammers."

Met drie punten achterstand op nummer twee Ajax en vier op koploper PSV, is een overwinning op Heerenveen erg belangrijk voor Feyenoord en kan het een verlies niet permitteren. "Dan kom je weer bij ploegen als AZ en Vitesse. Dat is geen schande, want daar hadden we ze voor het seizoen ingeschat. Maar Feyenoord heeft zelf geroepen dat het de strijd aan wil gaan met Ajax en PSV. Dan moet je blijven winnen."