Vink steekt loftrompet: "Hij is dé moderne verdediger en wat mij betreft nu al van de buitencategorie"

Marciano Vink is tijdens de interlandperiode opnieuw enorm onder de indruk geraakt van Jurriën Timber. De analist denkt dat de Ajax-verdediger een goede kans maakt op een basisplaats van Oranje tijdens het WK in Qatar. Ook Rinus Israël voorziet een belangrijke rol voor de 20-jarige Utrechter.

Vink blikt in gesprek met Voetbal International vooruit op de defensie van het Nederlands elftal in Qatar. "Als De Vrij goed speelt, kan je Van Dijk naar links verplaatsen. Dan komt De Vrij centraal en Jurriën Timber op rechts. Hij is wat mij betreft echt de man in vorm, dat liet hij dit seizoen ook al bij Ajax zien. Hij is dé moderne verdediger en wat mij betreft nu al van de buitencategorie".

Timber lijkt op dit moment de strijd te winnen van concurrent en oud-Ajacied Matthijs de Ligt. "Bij De Ligt zie je gewoon dat hij na zijn vertrek wat moeite heeft gehad met het systeem van Juventus. Die zit er al een tijdje niet lekker in", oordeelt Vink. Israël zou desondanks wel voor De Ligt kiezen, naast Van Dijk en De Vrij. "Van Dijk wappert wat mij betreft nog wat te veel met de handjes, die is misschien wel té aanwezig in het veld".

"Maar je kan niet anders zeggen dan dat we een generatie topvoetballers hebben. Ze spelen bij Barcelona, Liverpool, Internazionale, dat is echt internationale wereldtop. En met Jurriën Timber heb je ook een toptalent rondlopen. Buiten dat hij een goede verdediger is, is hij ook een goede voetballer", besluit Ijzeren Rinus.

Feyenoord-doelman vertrekt