Benzema-soap krijgt nieuw hoofdstuk: 'Geen contact meer met nationale ploeg'

Zondagmiddag staan Argentinië en Frankrijk tegenover elkaar in de finale van het WK in Qatar. De twee grootmachten blijven als laatste over en de strijd tussen Lionel Messi en Kylian Mbappé laat de harten van menig liefhebber sneller kloppen. Het gaat in Frankrijk echter alleen maar over de situatie rondom Karim Benzema...

De aanvaller van Real Madrid werd opgeroepen voor het eindtoernooi door bondscoach Didier Deschamps, maar raakte voorafgaand aan de start van het toernooi geblesseerd aan zijn dijbeen. Een blessure van drie weken volgde, maar desondanks besloot de Franse bondscoach om geen vervanger op te roepen en daardoor kan Benzema in theorie 'gewoon' aansluiten bij de finale tegen de Argentijnen. Volgens L'Equipe is er veel meer aan de hand achter de schermen.

Waar de Franse staf en spelersgroep overtuigd bleef van het feit dat Benzema zich niet zou gaan melden in Qatar, ving de Franse media op dat president Emmanuel Macron de goaltjesdief als gast had uitgenodigd om de finale te bewonderen in het stadion. De winnaar van de Ballon d'Or bedankte vriendelijk voor die uitnodiging en het Franse medium denkt te weten waarom.

Definitieve breuk tussen Frankrijk en Benzema?

Volgens L'Equipe is er geen sprake meer van contact tussen Benzema en de nationale ploeg sinds zijn blessure. Zij laten weten dat Benzema zou balen van de trainingsintensiteit en wijst dat aan als reden van zijn opgelopen dijbeenblessure. De aanvaller was zelf van plan om te blijven en op die manier later in het toernooi in te stromen, maar daar had de bondscoach geen trek in. Hij besloot om hem op het vliegtuig naar huis te zetten en dat schoot bij de 34-jarige Fransman in het verkeerde keelgat. Volgens de Franse krant is er iets gebroken tussen de nationale ploeg en Benzema en dat lijkt te wijzen op een definitieve breuk.

Feyenoord-doelman vertrekt