Dit zijn de marktwaardes van Ajax-opponent Benfica

Ajax werd maandag in eerste instantie gekoppeld aan Internazionale. Na een fout met het systeem en de verkeerde ballen, werd de loting om 15:00 uur opnieuw gedaan. Dit keer kwam het Portugese Benfica uit de koker. De nummer drie van de Primeira Liga schakelde eerder dit seizoen nog PSV uit in de play-offs van de Champions League. In een poule met Bayern München, Barcelona en Dinamo Kiev zijn O Glorioso erin geslaagd om tweede te worden. We zetten de marktwaardes van Benfica op een rijtje.

Doelman: Odysseas Vlachodimos - 12 miljoen euro

Sinds 2018 staat Vlachodimos al onder de lat bij Benfica. De 27-jarige doelman pakte twee prijzen bij de Portugese club. Het landskampioenschap in 2019 en de Super Cup. In de Champions League moest hij echter wel negen keer vissen dit seizoen.

Centrale verdediger: André Almeida - 5 miljoen euro

In juli 2011 werd hij transfervrij vastgelegd door Benfica, dat hem een maand later meteen weer verhuurde aan União Leiria. De captain van de ploeg zal de topscorer van de Champions League moeten afstoppen: Haller.

Centrale verdediger: Jan Vertonghen - 6 miljoen euro

Oud-Ajacied Jan Vertonghen liet op zijn Instagram al weten dat hij baalt om tegen zijn oude liefde te moeten spelen. Appjes gingen gelijk over en weer met Daley Blind, maar hij zal nu het rood van Benfica moeten verdedigen.

Centrale verdediger: Nicolás Otamendi - 8 miljoen euro

De krijger uit Argentinië (was maandag nog slachtoffer van inbraak) speelt samen met Almeida en Vertonghen een belangrijke rol achterin. Tegen deze driemansverdediging wist Barcelona in de groepsfase niet te scoren.

Linksmidden: Alejandro Grimaldo - 22 miljoen euro

Grimaldo is vaak gelinkt aan Europese topclubs, maar van een transfer kwam het nog niet. Sinds 2016 speelt hij bij Benfica toen hij overkwam van Barcelona. Met Antony als directe tegenstander zal Grimaldo een oogje in het zeil moeten houden.

Centrale middenvelder: Julian Weigl - 20 miljoen euro

Weigl speelt anderhalf jaar in Portugal. De Duitser kwam over van Borussia Dortmund waar hij als groot talent te boek stond. Bij Benfica heeft hij wél een basisplaats onder Jorge Jesus.

Centrale middenvelder: João Mário - 12 miljoen euro

João Mário heeft inmiddels voor alle topclubs in Portugal gespeeld. In de jeugd bij FC Porto en daarna een lange tijd voor Sporting Portugal. Benfica nam hem dit seizoen transfervrij over van Internazionale.

Rechtsmidden: Diogo Goncalves - 8 miljoen euro

De vleugelspeler speelt al sinds 2008 voor Benfica. Dit seizoen heeft hij pas twee duels gespeeld onder Jorge Jesus, maar hij speelde het laatste duel tegen Famalicao.

Rechtsbuiten: Rafa Silva - 24 miljoen euro

In het heenduel tegen PSV was de rappe buitenspeler al niet van scoren te houden. Dit seizoen staat de teller voor Rafa Silva op acht doelpunten en zes assists in de competitie.

Linksbuiten: Darwin Núñez - 20 miljoen euro

In september 2020 betaalde Benfica maar liefst 24 miljoen euro voor de spits. Vanwege een blessure heeft Núñez geen rol van betekenis kunnen spelen in de voorrondes, maar tegen Barcelons was de spits twee keer trefzeker.

Spits: Haris Seferovic - 16 miljoen euro

Het laatste duel van Benfica was Haris Seferovic de spits. Dit seizoen speelde hij drie wedstrijden in de competitie waarin hij twee doelpunten maakte.