Alles wat je moet weten over Sturm Graz - PSV! Vorm, verwachtingen en vermoedelijke opstelling

PSV speelt donderdagavond de tweede groepswedstrijd voor de Europa League. Het Oostenrijkse Sturm Graz is dan de tegenstander om 18:45 uur. Beide ploegen wonnen hun openingswedstrijd niet: PSV speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Real Sociedad en Sturm Graz verloor met 1-0 op bezoek bij AS Monaco. In dit artikel staat alles wat je moet weten over Sturm Graz - PSV.

Vorm

PSV heeft de laatste week twee tikken opgelopen in de Eredivisie. In eigen huis werd er met 0-4 verloren van Feyenoord en zaterdag was Willem II met 2-1 te sterk. Er wordt nog niet over een crisis gepraat of geschreven maar daar kan snel verandering in komen. Sturm Graz-uit en Sparta-thuis zijn de twee opponenten in de laatste week voor de interlandperiode, als PSV beide wedstrijden 'gewoon' wint is er van een crisis geen sprake. Maar zodra één van deze wedstrijden niet gewonnen wordt, dan kan het wel eens gaan botsen binnen de leiding.

PSV verloor zaterdag van Willem II...

Sturm Graz staat tweede in de Oostenrijkse Bundesliga. RB Salzburg maakt de laatste jaren de dienst uit in de competitie, maar Sturm Graz houdt dit seizoen nog prima stand. Zondag werd nog met een fraaie 0-3 gewonnen bij het sterke Rapid Wien. In 2018 kwam de Oostenrijkse nummer twee nog Ajax tegen in de tweede voorronde van de Champions League. In die wedstrijd verloor Sturm Graz twee keer kansloos (1-3 en 2-0).

Verwachtingen

De verwachting is dat PSV favoriet is voor dit duel. De selectie-waarde van PSV is volgens transfermarkt.nl 130 miljoen euro meer waard dan die van Sturm Graz. Aangezien trainer Roger Schmidt het altijd over het budget van Ajax heeft, moet deze wedstrijd gewonnen worden door PSV, ook om uitzicht te houden op overwintering.

Vermoedelijke opstelling

PSV zal vermoedelijk geen wijzigingen aanbrengen ten opzichte van de wedstrijd tegen Willem II. Noni Madueke zou terug kunnen keren, maar de verwachting is dat hij na zijn hamstringblessure op de bank begint.