RKC haalt voormalig wonderkind Zakaria Bakkali (26) binnen

Zakaria Bakkali is terug in de Eredivisie. Het voormalige wonderkind van PSV maakt transfervrij de overstap naar RKC Waalwijk. De aanvaller zat sinds deze zomer zonder club en heeft bij RKC een verbintenis tot medio 2024 getekend.

Bakkali stroomde in 2010 de jeugdopleiding van PSV binnen, na een vertrek bij Standard Luik. Drie jaar later mocht de jongeling in maart voor het eerst plaatsnemen op de bank van PSV. In juli 2013 volgde zijn debuut voor PSV. Bakkali kreeg en basisplaats tegen Zulte Waregem (2-0). In de retrun was Bakkali tijdens de 0-3 overwinning goed voor het tweede doelpunt. Later die maand kroonde Bakkali zich tot jongste voetballer met een hattrick in de Eredivisie. Tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC (5-0) schoot de aanvaller op 17-jarige leeftijd drie keer raak. Bakkali ging als snel te boeken als 'wonderkind'.

Carrière Bakkali

Toch liep het allemaal even anders voor Bakkali. In de winter van 2014 onderhandelden PSV en Bakkali over een nieuw contract. Er leek meermaals een akkoord te komen, maar toch liepen de onderhandelingen steeds stuk. In de zomer had PSV een akkoord bereikt met Altético Madrid voor de verkoop van Bakkali, die zelf geen akkoord bereikte. PSV had er genoeg van en liet Bakkali niet meer uitkomen voor de club. Een jaar later vertrok de aanvaller transfervrij naar Valencia. Bakkali kwam veertig keer uit voor Valencia, dat de aanvaller in 2017 aan Deportivo La Coruna verhuurde. In de zomer van 2018 nam Anderlecht de Belg over, waarna in 2021 een huurperiode bij Beerschot volgde.

Gedurende zijn spelerscarrière kwam Bakkali 120 in actie voor diverse clubs. De 2-voudig Belgisch international wist daarin zeventien keer te scoren en tien assists te geven.