MVV negeert het kabinet een gooit stadion open

MVV Maastricht gaat over ruim twee weken de poorten van Stadion De Geusselt weer openen voor toeschouwers. Op vrijdag 4 februari komt VVV-Venlo op bezoek in Zuid-Limburg en volgens de club uit Maastricht is het niet langer houdbaar om achter gesloten deuren te voetballen.

Eerder deze week lieten meerdere profclubs al van zich horen. MVV is nu de eerste die hoe dan ook weer publiek toe gaat laten. "MVV wil de stadionpoorten voor de derby MVV-VVV hoe dan ook opengooien. Niet om recalcitrant te zijn maar het is bittere noodzaak. Niet alleen uit sportief oogpunt, maar ook uit financiële urgentie. De spaarpotjes bij de voetbalclubs raken langzaam maar zeker leeg, ook bij MVV", is te lezen op de website van de Limburgers.

MVV begrijpt dat er in een eerder stadium maatregelen genomen zijn, maar vindt dat het nu tijd is om de stadions weer te openen. "Nu we al weken zien dat omikron minder gevaarlijk is, het merendeel van Nederland en gevaccineerd én geboosterd is, willen en vooral kunnen we niet langer wachten. Voor velen is voetbal een passie en op deze manier ontneem je onze trouwe supporters hun grootste hobby. Daarbij is betaald voetbal niet gemaakt om voor lege tribunes te spelen."

Op dinsdag 25 januari staat er weer een persconferentie op het programma. Dan zullen Minister-President Mark Rutte en Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers nieuwe versoepelingen of maartegelen aankondigen. "We gaan dus, wat de uitkomst van de volgende persconferentie ook moge zijn, hoe dan ook uit protest de poorten van De Geusselt openen als de wedstrijd tegen VVV Venlo op het programma staat."