ADO-spits bood zichzelf aan met eigen promofilmpjes: "Heb alles zelf gedaan"

ADO-spits bood zichzelf aan met eigen promofilmpjes: "Heb alles zelf gedaan"

ADO Den Haag haalde deze zomer Bjørn Johnsen naar de club. De Noorse spits, geboren in de Verenigde Staten, is een heuse wereldreiziger en knutselde in het verleden bovendien zijn eigen promofilmpjes in elkaar. 

Johnsen verliet in 2010 de Verenigde Staten om profvoetballer te worden. Bij Valerenga kreeg hij een contract, maar hij brak daar niet door. De aanvaller maakte vervolgens compilaties van zichzelf door zijn goals, acties en andere hoogtepunten te versturen naar zaakwaarnemers.

"Ik heb alles zelf gedaan", zo vertelt de aanvaller tegenover Voetbal International. "De muziek, de montage, de effecten.. Had ik allemaal geleerd tijdens een cursus op school."

Voetbaldroom
"Veel mensen zien mij als een speler die elke keer weer vertrekt, maar elke stap die ik sinds mijn komst naar Europa gemaakt heb is er één vooruit geweest", aldus Johnsen. "Ik heb veel moeten opofferen voor mijn voetbaldroom. Vrienden, familie en alles dat voor mij bekend was in de VS. Het is het waard geweest."

Noors international
"Ik heb in de derde divisies van Spanje en Portugal gespeeld, maar ben sinds een tijdje gewoon Noors international. Als je daarover nadenkt is dat krankzinnig, dat ik tegenwoordig gerekend word tot de twintig beste voetballers van een land. Ik ben trots op waar ik gekomen ben."

25 goals van Bjørn Johnsen​

Feyenoord-doelman vertrekt