Erik ten Hag wil niet vertrekken bij Ajax: "Ik heb hier nog een contract"

Ajax-trainer Erik ten Hag is niet bezig met een vertrek bij de club. Dat zei hij dinsdagavond op de persconferentie. De oefenmeester wordt in verband gebracht met zijn oude werkgever Bayern München en met FC Barcelona na succesvol (Europees) seizoen met Ajax. Maar de oefenmeester noemt een vertrek 'geen thema'. 

"Ik heb hier nog een contract", werd Ten Hag dinsdag op de persconferentie geciteerd door De Telegraaf. "En ik heb het prima naar mijn zin. Dat is voor mij nu geen thema." Bij Ajax vertrekken deze zomer (waarschijnlijk) nog een aantal belangrijke spelers. Maar er is geld genoeg voor aankopen. "Maar dat is best lastig in een competitie waarin Ajax en PSV zo veel winnen en nauwelijks iets laten liggen", gaat Ten Hag verder. "Ook niet alle spelers willen naar de eredivisie komen."

Ajax laat haar spelers overigens niet zomaar gaan, zegt Ten Hag. "We zullen voor ze vechten, maar het is niet zo dat we iedereen aan hun contract kunnen houden. Dat is naïef om te denken.” Zo werd aanvaller David Neres dinsdag nog in verband gebracht met PSG.