Historie van Villarreal en Manchester United in de Europa League

Villarreal CF en Manchester United staan woensdag oog in oog in de finale van de Europa League. Tijd om eens in de geschiedenisboeken te duiken en te kijken naar de prestaties van beide ploegen in het Europese toernooi.

Villarreal doet dit seizoen voor de elfde keer mee aan de Europa League. De eerste deelname van Yellow Submarine dateert van het seizoen 2003/04. De Spanjaarden bereikten destijds de halve finale, maar gingen ten onder tegen landgenoot Valencia CF. 

Villarreal bereikte later nog drie keer de halve eindstrijd. De meest recente plek bij de laatste vier was in het seizoen 2015/16. Liverpool ging uiteindelijk door naar de finale. De ploeg van Unai Emery heeft de Europa League nog niet in de prijzenkast staan.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Nederlandse tegenstander

Manchester United, dat het seizoen begon in de Champions League, doet voor de zeventiende keer in de clubhistorie mee aan de Europa League. The Red Devils meldden zich in het seizoen 1964/65 voor het eerst in de Europese competitie.

Manchester United won de trofee twee keer in totaal. De laatste keer dat de Engelse topclub daarin slaagde, vond plaats in het seizoen 2016/2017. Ajax moest in de Friends Arena in Solna genoegen nemen met een 0-2 nederlaag.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Publiek aanwezig

De Europa League-finale van 2020/21 begint woensdagavond om 21.00 uur en wordt afgewerkt in de Pge Arena in Gdańsk. De eindstrijd staat onder leiding van de Franse scheidsrechter Clément Turpin. Er mogen 9.500 supporters aanwezig zijn in het Poolse stadion.

Feyenoord-doelman vertrekt