Abramovich hakt knoop door: "Ik heb besloten om Chelsea te verkopen"

Groot nieuws uit Londen: Roman Abramovich gaat Chelsea verkopen. Dat heeft de Russische eigenaar woensdag bekendgemaakt. 

"Ik wil graag reageren op de speculaties in de afgelopen dagen", schrijft Abramovich in een statement. "Zoals ik al eerder heb aangegeven, heb ik altijd in het belang van Chelsea gehandeld. Gezien de huidige situatie heb ik besloten om de club te verkopen, omdat ik denk dat dit het beste is voor de club, de fans, de medewerkers en de sponsors en partners".

Lening

Abramovich, die banden heeft met de Russische president Vladimir Poetin, deed afgelopen weekend al een stap terug bij Chelsea. "De verkoop zal niet in allerijl worden afgehandeld, we zullen het juiste proces volgen".

"Ik zal niet vragen om terugbetaling van de leningen. Het ging voor mij nooit om zaken of geld, maar om de passie voor het spelletje en de club". Chelsea heeft naar verluidt een lening van 1,8 miljard euro uitstaan bij Abramovich.

'Liefdadigheidsstichting'

De 55-jarige Rus zal niets verdienen aan de verkoop van Chelsea. "Ik heb mijn team de opdracht gegeven om een ​​liefdadigheidsstichting op te richten waar de netto-opbrengst van de verkoop aan zal worden geschonken. De stichting komt ten goede aan alle slachtoffers van de oorlog in Oekraïne".

"'Weet dat dit een ongelooflijk moeilijke beslissing is geweest en het doet me pijn om op deze manier afscheid te moeten nemen van Chelsea. Ik hoop dat ik Stamford Bridge nog een laatste keer kan bezoeken om persoonlijk afscheid te nemen van jullie. Het is een voorrecht geweest om deel uit te maken van Chelsea FC en ik ben trots op al onze gezamenlijke prestaties".

Champions League

Abramovich nam Chelsea in 2003 over voor een bedrag van meer dan 160 miljoen euro. De Londenaren groeiden onder leiding van de steenrijke Rus uit tot een grootmacht. Zo wonnen The Blues tweemaal de Champions League.

Feyenoord-doelman vertrekt