Spelerspaspoort Johan Bakayoko (profiel)

Johan Bakayoko (Overijse, 20 april 2003), aanvaller van Jong PSV.

Met Johan Bakayoko lijkt PSV een nieuw goudhaantje in de jeugd te hebben rondlopen. Dit seizoen is de vleugelaanvaller een ware sensatie voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. De Belg wist dit seizoen al twaalf keer te scoren en zeven assists te leveren.

Bakayoko doorliep de jeugdopleidingen van Club Brugge, KV Mechelen en RSC Anderlecht, voordat de aanvaller in de zomer van 2019 de overstap naar PSV maakte. De aanvaller speelde voor de Onder 17, Onder 18 en Onder 19 van PSV en maakte zijn debuut in het betaald voetbal op 6 november 2020. Tegen FC Den Bosch (1-2) mocht Bakayoko vlak voor het einde invallen. Op vrijdag 14 januari 2022 zorgde Bakayoko voor een vier doelpunten tegen VVV-Venlo (1-4)

In Eindhoven heeft Bakayoko nog een contract tot medio 2025. Als de aanvaller zo explosief door blijft gaan in het beloften team van de Eindhovenaren, zal zijn debuut in het eerste niet lang op zich doen wachten. Roger Schmidt nam de talentvolle aanvaller al op in de selectie van het trainingskamp van PSV. Ruud van Nistelrooy is al zeer te spreken over zijn aanvaller. “Hij is wel een jongen die, als hij blijft investeren in wat hij nu aan het doen is, aan het einde van het seizoen hopelijk een mooie stap naar het eerste elftal kan maken.”

Met een dubbele nationaliteit kan Bakayoko zowel uitkomen voor het Nationale Elftal van België, als dat van Ivoorkust. De roots van Bakayoko zijn ouders ligt namelijk in het Afrikaanse land. Op dit moment speelt de aanvaller in de Onder 19 van België.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt