Griekse minister legt competitie voor onbepaalde tijd stil na pistool-incident tijdens wedstrijd

De Griekse minister van sport Georgios Vassiliadis heeft de Griekse competitie per direct stilgelegd. Dit naar aanleiding van de wedstrijd tussen PAOK en AEK Athene, waar PAOK-voorzitter Ivan Savvidis na een afgekeurde treffer met een pistool het veld betreedt om de scheids te bedreigen. Het gaat om een maatregel voor onbepaalde tijd.

"Dit extreme gedrag vraagt om buitengewone maatregelen. We staan voor moeilijke beslissingen, maar die zullen we nemen. Mogelijk in overleg met de UEFA," aldus de minister.

Chaos in Griekenland

Het duel tussen PAOK en AEK Athene is zondag helemaal uit de hand gelopen. Op het veld was het één grote chaos, de voorzitter van de thuisploeg betrad het veld met een pistool en uiteindelijk werd het spel stilgelegd.

De commotie begint allemaal na een afgekeurd doelpunt (in de laatste minuut bij een 0-0 tussenstand) van PAOK, de nummer twee in de Griekse competitie. AEK staat eerste en dus wil de thuisploeg winnen. Als het doelpunt wordt afgekeurd vanwege een vage reden, zijn de rapen gaar. De scheidsrechter bepaalt daarna het duel stil te leggen.

Op het veld wordt de chaos alleen maar groter, waarna zelfs PAOK-voorzitter Ivan Savvidis het veld op gaat. Bewapend met een pistool spreekt hij zijn spelers toe. Bizar! 

Het doelpunt waar het allemaal om gaat:

PAOK-voorzitter Savvidis met zijn pistool:

Ook op de Nederlandse velden gebeurde zondag iets opvallends. Hans Kraay jr. speelde de hoofdrol in dit 'bloederige' filmpje. Beterschap, Hans! 

Feyenoord-doelman vertrekt