Van de Beek biedt helpende hand: "Hij wilde een huis huren voor vluchtelingen"

Vitaliy Mykolenko is erg blij met de aangeboden hulp aan hem en zijn familie naar aanleiding van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Ook teamgenoot Donny van de Beek liet zich van zijn beste kant zien. 

"Iedereen kwam naar me toe en vroeg hoe het met mijn familie en vrienden ging", vertelt de linksback van Everton tegenover Tribuna. "Ook de hoofdtrainer kwam naar me toe en zei: als je rust en tijd nodig hebt, neem die dan".

'Geschokt'

"Ik ben de club dankbaar voor de steun", vervolgt Mykolenko. "De materiaalman zei: ik ben op de hoogte van je situatie en begrijp hoe moeilijk het voor je is. Kom bij me eten, dan praten we erover".

"En een fysiotherapeut bood me een kamer en een bed voor twee personen aan. De mensen die nergens kunnen wonen, kunnen onderdak krijgen. Ik ben positief verrast. Eerlijk gezegd ben ik geschokt".

Van de Beek

Ook Van de Beek droeg zijn steentje bij. "Donny van de Beek, een wereldspeler, vertelde me dat hij een huis wilde huren, of dat nou in Nederland was of in Polen. We halen ze op bij de grens, regelen een woning en betalen daarvoor, zei hij. Ik weet niet hoe ik deze mensen moet bedanken", aldus Mykolenko. 

Feyenoord-doelman vertrekt