Bosz heeft geweldige 'Ajax-selfie' nog steeds op zijn telefoon: "Mooiste foto van het jaar"

De foto van de selectie van Ajax met trainer Peter Bosz erbij, na het ten koste van Schalke 04 bereiken van de halve finale van de Europa League, staat nog steeds op de telefoon van de oud-trainer van Ajax. Dat vertelt hij aan De Telegraaf.

"Het is de mooiste foto van het jaar", blikt Bosz terug. Ajax had thuis met 2-0 van Schalke gewonnen en kwam in de return in de verlenging met 3-0 achter, maar uiteindelijk stond er 3-2 op het scorebord en was de halve finale een feit. "Schalke-thuis in de Europa League was het allerbeste wat we produceerden. We creëerden die avond zo ongelooflijk veel kansen. We lieten Schalke in leven door het bij 2-0 te laten", zegt Bosz. En dan, over de return in Duitsland: "Zij kregen twee kansen, toen gingen wij voetballen en hadden we het onder controle. Tot de rode kaart van Veltman, daarna nog een goal tegen. Verlengen, eerst nog de 3-0 voor Schalke, op dat moment lig je eruit, dan de 3-1 en ben je door. Vervolgens nog de 3-2. Normaal kan ik elke partij rustig analyseren. Maar na die thriller wist ik niet wat ik moest zeggen."

Mag ik een selfie met jullie?

"Die gasten kwamen in de kleedkamer en ze keken mij allemaal aan", vertelt de coach over het moment na het bereiken van de halve finale. "Ik was zo trots op hen en zei alleen maar: ‘Mag ik een selfie met jullie?’ Ze sprongen allemaal bij elkaar om mij heen. Iedereen ging zingen en springen. Ik heb hem nog steeds op mijn telefoon staan."

De 3-1 van Viergever, uit bij Schalke:

De 'mooiste foto van het jaar':

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt