Wijndal na oefennederlaag Ajax: 'Leerzaam? Ja, zeker'

Ajax kende een stroeve start in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Amsterdammers gingen met 0-2 onderuit in een oefenwedstrijd tegen Blackburn Rovers. Owen Wijndal speelde bijna de gehele wedstrijd en spreekt van een leerzame wedstrijd.

Wijndal zag veel teamgenoten afreizen naar het WK in Qatar en speelde daardoor in een verzwakt Ajax, dat op trainingskamp was in Marbella. Na rust kwam Ajax op een 0-1 achterstand, waarna het in de slotfase de tweede tegentreffer moest incasseren. "In de eerste helft hadden we goede kansen en waren we slordig, waardoor we de counter tegen kregen. Ook in de tweede helft waren we slordig, waardoor we twee goals incasseerden", aldus de linksback in gesprek met Ajax TV. "Leerzaam? Ja, zeker, zeker voor de jonge spelers, omdat zij minder gewend zijn aan het spelen tegen dit soort gasten."

Tijdens de eerste seizoenshelft stond Wijndal lang aan de kant door een blessure. De linksachter speelde ruim 80 minuten en lijkt klaar voor de tweede seizoenshelft. "Het is lastig te zeggen of ik topfit ben, omdat we in de voorbereiding zitten. Ik heb 83 minuten gespeeld, maar kon de negentig volmaken. Als je dat gevoel hebt, lijkt het me dat je fit bent."

Ajax was van maandag 28 november tot en met zaterdag 4 december op trainingskamp in Spanje.

Feyenoord-doelman vertrekt