Derksen en Genee over rellende hooligans: ‘Geweldige lafaards, enorme zielenpoten’

Het afgelopen weekend was het flink raak in de Nederlandse voetbalstadions. Bij diverse wedstrijden in het land braken supporters binnen en schopte ze herrie met veel vuurwerk. In de Eredivisies moesten dan ook meerdere wedstrijden stilgelegd worden. Aan het begin van Veronica Inside deden Wilfred Genee en Johan Derksen hun woordje over de ‘supporters’.

In de stadions waren figuren verscholen achter capuchons en mondkapjes te zien die een statement wilden maken tegen het leeghouden van de stadions. Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn supporters niet meer welkom bij voetbalwedstrijden. “Denk je dat ze allemaal thuis zitten te wachten, met hun mondkapjes voor en een hoodie aan? Die jongens die zo stoer deden dit weekend. Kijken of ze nog complimentjes krijgen”, vroeg Genee cynisch aan Derksen. “Ik weet niet of die jongens thuis ook met hun capuchon opzitten. Wel zijn het geweldige lafaards, dat ze zo in beeld komen. Kopiëren hè, na Rotterdam kan de provincie niet achterblijven.”

Over de acties van de hooligans is Derksen niet te spreken en hij stelt dat het geen supporters zijn. “Met dat gedrag maak je eigenlijk duidelijk dat je een enorme zielepoot bent. Want als je echt supporter was, dan zat je thuis voor de buis.”

Feyenoord-doelman vertrekt