'Wålemark moet Feyenoord miljoenen gaan opleveren'

Feyenoord hoopt met kersverse aanwinst Patrick Wålemark een groeibriljant in huis te hebben gehaald. De buitenspeler kwam over van het Zweedse BK Häcken, waar hij in anderhalf jaar gigantische sprongen heeft gemaakt. De 20-jarige aanvaller hoopt op dezelfde voet verder te gaan bij de Rotterdammers. 

Het Algemeen Dagblad weet dat Feyenoord snakt naar een speler die veel geld gaat opleveren in de toekomst. Wålemark kwam voor een bedrag van 3,25 miljoen euro over. Technisch directeur Frank Arnesen wil graag stappen zetten met de club uit Rotterdam-Zuid en hoopt dat de Zweed over een paar jaar met een mooie transfersom weer vertrekt.

De speler zelf heeft veel vertrouwen in zijn Nederlandse avontuur en kent de Eredivisie als een springplank voor jonge spelers. Feyenoord haalde deze winter ook nog Cole Bassett, maar verwacht voorlopig meer van de Zweedse aanvaller. "Voetballend is Wålemark verder dan Bassett'', zegt Slot. "Ze zeggen dat ik sneller ben met de bal dan zonder de bal, ik denk dat het misschien nog waar is ook", aldus Wålemark zelf.