10 keer een zelfingenomen Louis van Gaal

Louis van Gaal is naast een uitstekende coach een erg zelfingenomen man. De afgelopen jaren liet Van Gaal dat meerdere keren blijken. Zo waren daar de speeches na de kampioenschappen met AZ en Bayern München, het bekvechten met Valentijn Driessen en de bioscoopfilm. Dit is tien keer een zelfingenomen Van Gaal.

LOUIS de film

Vanaf 14 april was de film LOUIS in de Nederlandse bioscopen te zien. In de trailer van de film over Van Gaal blijkt maar eens dat de bondscoach een erg zelfingenomen man is.

'Ben ik nou zo slim, of jij zo dom?'

In 1996 krijgt Van Gaal, destijds trainer van Ajax, het aan de stok met Ted van Leeuwen. De voetbaljournalist stelde Van Gaal een vraag die hem niet beviel.

'Wir sinds die beste!'

Nadat Van Gaal in 2010 kampioen is geworden van Duitsland, geeft de voormalige trainer van Bayern München een bijzondere toespraak.

'Deze man is compleet krankzinnig''

In zijn tijd bij Manchester United deed Van Gaal veel mensen met verbaasde blikken naar hem doen kijken. Tijdens een gala doet de trainer allerlei zelfingenomen uitspraken.

'Louis, jij man met veel gezichten'

In april 2020 was Van Gaal te gast bij het tv-programma Hoge Bomen van Jeroen van der Boom. De oefenmeester werd daar toegezongen door Van der Boom en genoot daar optimaal van. Van Gaal zou zelfs zelf de tekst hebben ingelezen en feedback gegeven.

Schwalbe Van Gaal

Nog een zelfingenomen moment uit zijn periode bij Manchester United. Tijdens de wedstrijd tegen Arsenal van 28 februari gaat Van Gaal ineens naar de grond. De oefenmeester deed een schwalbe na, waarna de video viraal ging. 


'Wij zijn de beste van..'

Nog een opmerkelijke kampioensspeech van Van Gaal is die uit 2009, nadat AZ landskampioen van Nederland is geworden. Een zelfingenomen Van Gaal wil duidelijk maken dat hij niet alleen de beste is van Alkmaar, maar ook van Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam.

Van Gaal versus Valentijn Driessen

Bij zijn terugkeer bij het Nederlands Elftal kreeg Van Gaal het meerdere keren aan de stok met journalist Valentijn Driessen. Van Gaal moest niks weten van de kritische vragen van Driessen en liet tijdens persmoment zichtbaar merken klaar te zijn met de chef voetbal van De Telegraaf.

'Ik ben degene die de bus heeft gemaakt'

In 2014 was Van Gaal zelfs zeer zelfingetogen over de spelersbus van het Nederlands Elftal, tot veel hilariteit van de mannen van VI.

De gouden pik van Van Gaal

Na de 2-0 overwinning van het Nederlands Elftal op Chili tijdens het WK 2014 in Brazilië, stelde Arjen Robben dat Van Gaal 'haast wel een gouden pik moet hebben'. De opmerking van Robben streelde het ego van de bondscoach zeer.

Feyenoord-doelman vertrekt