Nieuws uit Parijs: 'Neymar verlengt zijn contract bij Paris Saint-Germain'

Volgens L'Équipe gaat sterspeler Neymar zaterdagochtend zijn contract verlengen bij Paris Saint-Germain. Hoewel de contractverlening al langer in de lucht hing, gaat het nu ook officieel naar buiten komen. Transferexpert Fabrizio Romano weet zelfs te melden wat het jaarsalaris van de Braziliaan gaat zijn.

Begin februari maakte het Braziliaanse medium TNT Sports en het Franse RMC Sport nog bekend dat PSG en Neymer overeenstemming hadden bereikt over een vierjarig contract. Vervolgens meldde ook Qatar Today dat een contractverlenging aanstaande was. Echter liet de club uit Parijs onlangs weten dat er nog geen sprake was van een akkoord. 

Terugkeer FC Barcelona

Na de 0-1 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League liet de Braziliaanse aanvaller weten dat een contractverlenging 'niet langer een probleem' zou zijn: "Ik voel me enorm op mijn gemak hier bij PSG. Eigenlijk voel ik me zelfs gelukkiger dan ik was, dit is mijn thuis", aldus Neymar. Omdat het akkoord toch nog even op zich liet wachten, kwamen er geruchten dat de spelmaker zou vertrekken uit Parijs. Zo werd Neymer onder andere in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona.

Salaris

Die geruchten lijken nu dan echt de prullenbak in te kunnen. Fabrizio Romano meldt zelfs dat Neymar zo'n dertig miljoen euro per jaar gaat verdienen in de Franse hoofdstad. Er zou eveneeens een 'enorme bonus' in zijn contract zijn opgenomen, mocht PSG de Champions League winnen. Sinds zijn overstap naar Frankrijk, waar de club 222 miljoen voor betaalde aan Barcelona, speelde de aanvaller 112 wedstrijden. Hierin maakte hij 85 doelpunten en was hij goed voor 51 assists.

Feyenoord-doelman vertrekt