Brobbey en De Jong favoriet voor topscorer Eredivisie bij bookmakers

De twee grote favorieten bij de bookmakers om topscorer te worden van de Eredivisie zijn Ajax-spits Brian Brobbey en PSV-spits Luuk de Jong aldus Casinonieuws.nl. Twee nieuwe aanwinsten die de Nederlandse competitie maar al te goed kennen.

Naast het wedden op voetbalwedstrijden is er voorafgaand aan het seizoen al een gokje te wagen op bijvoorbeeld het kampioenschap of de topscorerstitel.

De bookmakers laten datamodellen bepalen hoeveel kans een club heeft om kampioen te worden en zetten hier quoteringen tegenover. De favoriet om de Nederlandse Eredivisie winnen is al een aantal jaren hetzelfde. Ajax is net als voorgaande jaren de favoriet voor het kampioenschap. PSV is wederom de nummer twee in de lijstjes van de bookmakers. 

De keuze voor Ajax en PSV is natuurlijk geen vreemde. Van de afgelopen vijf seizoenen in de Eredivisie, vormden zij in vier van de vijf gevallen de top 2. Ajax is al vier achtereenvolgende jaren als eerste geëindigd in de competitie en daar komt, volgens de verwachting van de bookmakers, een vijfde seizoen bij. En hoewel de uitspraak van Johan Cruijff luidt dat hij nog nooit een zak geld een doelpunt heeft zien maken, hebben beide clubs een flink hoger budget dan de andere ploegen in de Eredivisie.

Waar het spannender gaat worden, is bij de topscorerstitel. Met spelers als Cody Gakpo, Dušan Tadić, Ricky van Wolfswinkel, en Steven Bergwijn zijn er veel gegadigden om Sébastien Haller op te volgen. Er zijn echter twee aanvallers die bij de bookmakers meer kansen toegedicht krijgen dan de genoemde spelers. 

De oude bekenden

Ajax haalde Brian Brobbey voor maximaal € 19 miljoen terug van RB Leipzig na het vertrek van Haller. In de tweede helft van het seizoen 2021/2022 keerde de spits al op huurbasis terug in Amsterdam en hij liet al snel zien belangrijk te kunnen zijn. Blessures zorgden er echter voor dat Ajax niet optimaal kon genieten van zijn terugkeer. Nu is Brobbey helemaal terug bij de Amsterdammers en klaar om Ajax naar de volgende titel te schieten.

In Eindhoven werd ook een oude bekende teruggehaald met de kopsterke Luuk de Jong. Tussen 2014 en 2019 scoorde de in Zwitserland geboren spits maar liefst 94 keer voor de Eindhovense club. Dit leverde hem, behalve de nodige prijzen met PSV, een transfer naar Sevilla op en later zelfs FC Barcelona. Nadat bekend werd dat er in Spanje geen toekomst meer voor hem lag, ging het gerucht al snel dat De Jong zou terugkeren naar PSV.

Waar het de eerste topscorerstitel voor Brian Brobbey zou kunnen zijn, werd de grote favoriet Luuk de Jong al eens eerder topscorer van de Eredivisie. In het seizoen 2018/2019 scoorde hij, net als Ajacied Dušan Tadić, 28 doelpunten. De Jong is dan ook de grote favoriet als je gaat wedden op de topscorer van de Eredivisie. De PSV-spits levert sportwedders 4,50 hun inzet op tegenover een 6,00 quotering voor Brobbey bij de Nederlandse bookmakers.

Door Jeffrey Noeken

Feyenoord-doelman vertrekt