Ajax aasde op bondscoach Kroatië: ‘Zijn drie mensen gepolst’

Ajax is na het ontslag van Alfred Schreuder op zoek naar een nieuwe trainer. De club uit Amsterdam verkeert in een crisis en hoopt snel een vervanger voor de spelersgroep te zetten. Eerder werd bekend dat John Heitinga voorlopig de taken als hoofdtrainer op zich zal nemen. Zlatko Dalic, de bondscoach van Kroatië, is één van de trainers die werd gepolst door de club.

Dat weet Mike Verweij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf te vertellen. Volgens hem heeft Ajax de afgelopen weken al naar een vervanger voor Schreuder gezocht en is Zlatko Dalic één van de namen waarmee de club contact heeft gehad. “Daar hebben ze een contactje mee gelegd om te kijken of hij ervoor openstond om trainer van Ajax te worden. We hebben begrepen dat er in totaal drie mensen gepolst zijn om het definitief over te nemen van Schreuder als het mis zou gaan. Drie keer is Ajax een 'nee' verkocht. Dat is in het verleden ook wel eens anders geweest.”

Ook zoektocht naar td gaat verder

Ondertussen is Ajax ook nog altijd op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Verweij weet te noemen dat de club haar pijlen zou hebben gericht op Michael Reschke. “Hij is de oud-directeur van onder meer Bayern München en Schalke 04. Het is een oude bekende van Klaas-Jan Huntelaar, maar ook hij heeft bedankt.”

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt