Opvallend: 'Feyenoord wil ex-Ajacied Jurgen Ekkelenkamp naar De Kuip halen'

Feyenoord is naarstig op zoek naar versterkingen op het middenveld. Daarbij is het ook nog onzeker of Guus Til volgend seizoen in Rotterdam speelt. Voetbal International meldt dat Jurgen Ekkelenkamp op het verlanglijstje van Feyenoord staat.

Jurgen Ekkelenkamp voegde zich op dertienjarige leeftijd bij de jeugdopleiding van Ajax en schopte het uiteindelijk tot het eerste elftal. De middenvelder beleefde zijn meest memorabele moment in dienst van de Amsterdammers tijdens de kwartfinale van de Champions League, thuis tegen Juventus. Ekkelenkamp ontving een gele kaart nadat hij bij een 1-1 stand superster Cristiano Ronaldo naar de grond trok en zo een counter voorkwam. De middenvelder kwam in totaal tot 40 optredens voor Ajax. In de zomer van 2021 vertrok hij voor 3 miljoen euro naar Hertha BSC waar hij een contract tekende tot medio 2025.

Feyenoord was, volgens clubwatcher Martijn Krabbendam, destijds ook geïnteresseerd in Ekkelenkamp. De middenvelder koos toen voor de Bundesliga, maar kan nu opnieuw rekenen op interesse uit Rotterdam. Ekkelenkamp kwam in Berlijn tot 21 optredens. Hij startte slechts zes keer als basisspeler, maar maakte nooit de 90 minuten vol. De middenvelder kwam drie keer tot scoren. Ondanks het gebrek aan speeltijd voor de 22-jarige ex-Ajacied lijkt Hertha BSC de middenvelder te willen behouden, zo meldt Voetbal International. Daarnaast kan het salaris van Ekkelenkamp ook een struikelblok vormen. De middenvelder verdient bij Hertha meer dan dat Feyenoord hem zou kunnen aanbieden. Het is dus nog maar de vraag of een eventuele overstap mogelijk is. 

Feyenoord-doelman vertrekt