KNVB straft scheidsrechter op trainingskamp wegens 'schoolreisjesgedrag'

Bas Nijhuis krijgt op 23 januari 2014, precies vijf jaar geleden, straf van de KNVB. De reden is wel heel bijzonder: de scheidsrechter zou ‘schoolreisjesgedrag’ hebben vertoond op tijdens een trainingskamp in het Turkse Belek.

Nijhuis zou tijdens het tripje in de nacht twee keer bij een collega zijn binnengelopen en over een balkon zijn geklommen. De arbiter spookte volgens De Telegraaf samen met collega en grensrechter Edwin de Vree rond. De voetbalbond keurt dit gedrag af en vindt het zo onprofessioneel, dat Nijhuis in de eerste twee speelrondes na de winterstop geen wedstrijd krijgt toegewezen. Ook tijdens het midweekse bekerprogramma kan de Tukker thuisblijven.

Reactie KNVB
De KNVB komt vlak na het nemen van de maatregelen met een oppervlakkige reactie: “De KNVB heeft inderdaad disciplinaire maatregelen genomen naar aanleiding van gebeurtenissen rondom het trainingskamp. Aangezien dit los staat van zijn prestaties als scheidsrechter, is de aard en inhoud van de kwestie iets tussen de bond en Bas Nijhuis.”