Is dit het beste elftal met Duitsers in de Eredivisie?

Over de jaren hebben er veel Duitse spelers in de Eredivisie gevoetbald. De vraag is dan ook welke spelers het beste waren. Is dit elftal het sterkste elftal met Duitsers in de Eredivisie?

Doelman Martin Pieckenhagen

De Duitse doelman Martin Pieckenhagen speelde tussen 2005 en 2010 vijf seizoenen als basisspeler onder de lat bij Heracles Almelo. De keeper kwam tot 165 wedstrijden, waarin hij zelfs een keer tot scoren kwam. In een duel tegen AZ in het seizoen 2005/06 kopte Pieckenhagen in de slotfase raak.

VIDEO: Pieckenhagen scoort tegen AZ

Verdedigers Daniel Schwaab, Horst Blankenburg en Nils Röseler

De eerste Duitse verdediger in dit rijtje is Daniel Schwaab. De inmiddels gestopte mandekker speelde tussen 2016 en 2020 liefst 128 duels voor PSV. Met de Eindhovenaren werd hij één keer kampioen en won de Johan Cruijff Schaal. 

Ook achterin te vinden is Horst Blankenburg. De inmiddels 74-jarige oud-verdediger speelde tussen 1970 en 1975 bij Ajax, waar hij met 188 gespeelde duels een groot aandeel had in de drie gewonnen Europacup I-titels. 

De laatste verdediger in dit rijtje is Nils Röseler. Hij speelt inmiddels voor het Duitse FC Ingolstadt, maar in Nederland kwam hij uit voor FC Twente en VVV-Venlo. Voor de Tukkers kwam hij tot tien duels, maar in Venlo werd hij een vaste waarde en kwam uiteindelijk tot 164 wedstrijden.

Middenvelders Robin Gosens, Mario Götze, Simon Cziommer en Amin Younes

We kennen Robin Gosens tegenwoordig als één van de bepalende spelers in de Serie A. De vleugelspeler is op dit moment door Atalanta Bergamo verhuurd aan Internazionale. In Nederland speelde hij in de Eredivisie voor Vitesse, FC Dordrecht en Heracles.

Mario Götze kwam zeer verrassend vorig seizoen naar PSV. De oud-middenvelder van Bayern München en Borussia Dortmund hoopte zijn carrière in Nederland nieuw leven in te blazen. Extreem bepalend is de Duitser echter niet in Eindhoven.

De in 2015 gestopte Simon Cziommer heeft liefst zes Nederlandse clubs op zijn lijstje staan. De middenvelder speelde in Nederland voor FC Twente, Heracles, Roda JC, AZ, FC Utrecht en Vitesse.

De laatste middenvelder in dit rijtje is Amin Younes. De middenvelder/aanvaller speelt tegenwoordig bij Eintracht Frankfurt, maar kwam tussen 2015 en 2018 uit voor Ajax. Met die club haalde hij de Europa League finale.

VIDEO: De mooiste acties en goals van Amin Younes bij Ajax

Aanvallers Mats Köhlert, Lennart Thy en Jürgen Jendrossek

In de aanval zien we allereerst Mats Köhlert. De linksbuiten speelt op dit moment voor Willem II en staat al sinds 2019 onder contract in Tilburg. Hiervoor speelde de 23-jarige bij Hamburger SV. 

De spits in dit team is Lennary Thy, de huidige goaltjesdief van Sparta Rotterdam. De aanvaller heeft op dit moment 40 Eredivisiegoals op zijn cv staan, verdeeld over de clubs Sparta, PEC Zwolle en VVV-Venlo.

Op rechtsbuiten staat Jürgen Jendrossek. De rechtsbuiten speelde twee jaar voor NEC, waar hij uiteindelijk na een conflict met de trainer vertrok. In zijn eerste seizoen scoorde hij 15 keer.