De Graafschap grijpt in en ontslaat Snoei

De Graafschap neemt afscheid van Mike Snoei, zo laat de club weten via de officiële kanalen. De positie van de 57-jarige oefenmeester was onhoudbaar na het mislopen van promotie.

De Graafschap lag op koers voor promotie naar de Eredivisie, maar dat ging afgelopen week volledig mis. De Doetinchemse club kreeg twee keer de kans om rechtstreeks te promoveren, maar slaagde daar niet in.

De Superboeren speelden in de competitie zowel tegen Jong Ajax als Helmond Sport gelijk, waardoor ze zich konden richten op de nacompetitie. Roda JC bleek te sterk in de play-offs om promotie/degradatie.

'Keiharde werker'

"Wij hebben Mike leren kennen als een keiharde werker, die een groep lang scherp weet te houden en die tot de laatste minuut heeft gevochten voor promotie", laat manager voetbalzaken Peter Hofstede in een verklaring van de club weten.

"Er is twijfel of deze manier van werken drie seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie vol te houden is. Dan is het beter om nu de conclusie te trekken en niet door te gaan", aldus Hofstede.

'Fantastische jaren'

"Ik kijk terug op twee fantastische jaren bij een geweldige club", vertelt Snoei. "Ik ben trots op mijn selectie en staf, we hebben tot het einde geknokt op zoek naar dat ultieme doel. Een geweldig woord van dank aan de supporters van De Graafschap".

"Ondanks alle coronabeperkingen bleven zij de club tot de laatste seconde steunen met imposante acties. Het doet mij dan ook pijn dat wij samen één doelpunt te kort kwamen voor de zo gewilde promotie".

Feyenoord-doelman vertrekt