Internationals en interlands in de Eredivisie: wie heeft de meeste?

De Eredivisie verwelkomde deze transferzomer een flink aantal internationals. Zo voegde Burak Yilmaz zich met 77 interlands bij Fortuna Sittard, keerde Jasper Cillessen met 63 interlands terug bij zijn jeugdliefde NEC en koos Luuk de Jong met 38 interlands voor een terugkeer naar PSV. Maar welke club heeft meeste internationals in haar selectie? Welke speler kwam het vaakst voor zijn land uit? En welke club heeft in totaal de meeste interlands binnen hun ploeg?

De speler met de meeste interlands

De speler met de meeste interlands is een Nederlander en komt uit voor regerend landskampioen Ajax. Daley Blind is met 92 interlands de recordinternational in de Eredivisie. De verdediger maakte in 2013 zijn debuut in Oranje en maakte deel uit van de WK-selectie in 2014 en EK-selectie in 2021. De linkspoot wordt op de hielen gezeten door teamgenoot Dusan Tadic, die 88 keer zijn land Servië vertegenwoordigde. De derde plaats is verrassend toebedeeld aan de rechtervleugelverdediger van Sparta: Laurent Jans, goed voor 84 interlands namens Luxemburg.

De club met de meeste internationals

Welke club de meeste (oud-) internationals in haar selectie heeft, mag geen verrassing zijn. Ajax is met 15 spelers de club in de Eredivisie met de meeste international. De Amsterdammers hebben naast acht Oranje-internationals ook twee Mexicanen, een Serviër, een Nigeriaan, een Braziliaan, een Surinamer en een Ghanees die hun land hebben vertegenwoordigd in hun selectie. De top 3 wordt gevuld door Feyenoord op plek twee met dertien internationals en PSV op plek drie met tien internationals.

De club met in totaal de meeste interlands

De club die de meeste interlands in totaal in haar selectie heeft, is niet geheel verrassend: Ajax. De selectie van de Amsterdammers is samen goed voor 466 interlands. Op plek twee staat Feyenoord, mede dankzij Alireza Jahanbakhsh (62 interlands voor Iran) en Ofir Marciano (40 interlands voor Israël). De Rotterdamse selectie is samen goed voor 204 interlands in totaal. De verrassende derde is NEC. De club uit Nijmegen heeft met de komst van Jasper Cillessen (63 interlands voor Oranje) en de aanwezigheid van Lasse Schöne (55 interlands voor Denemarken) een hoop ervaring in de selectie, waardoor ze verrassend PSV achter zich weten te houden.

Bron: Transfermarkt

Eredivisie Ajax Sparta Fortuna NECEredivisie Ajax Feyenoord PSV Twente AZ

Eredivisie Ajax Feyenoord NEC Sparta PSV