Oefenduels, WK-loting en Nations League: programma Oranje in aanloop naar Qatar

Het WK in Qatar gaat over ruim negen maanden van start. Hoe ziet de kalender van het Nederlands elftal op weg naar het wereldkampioenschap voetbal eruit? Voetbalflitsen zet alle data op een rijtje. 

Nederland werkt eind maart twee oefenduels af. De formatie van bondscoach Louis van Gaal kruist op zaterdag 26 maart de degens met Denemarken in de Johan Cruijff Arena. Drie dagen later staat in hetzelfde stadion de ontmoeting tussen Nederland en Duitsland op het programma.

Lotingen

De WK-loting staat gepland op vrijdag 1 april en wordt verricht in Doha, de hoofdstad van Qatar. Oranje komt hoogstwaarschijnlijk in pot 2 terecht. Nederland treft daardoor een sterkhouder als Brazilië of Frankrijk.

Een paar maanden geleden, op 16 december 2021, stond de loting van de Nations op het programma. Het Nederlands elftal werd daarin gekoppeld aan België, Polen en Wales.

Nations League

Nederland zet de Nations League-campagne op vrijdag 3 juni in gang. Oranje gaat dan op bezoek bij België. Drie dagen later reist Nederland af naar Engeland voor de confrontatie met Wales. 

De mannen van Van Gaal staan op vrijdag 10 juni oog in oog met Polen. Een paar dagen later, op maandag 13 juni, staat het duel met Wales op het programma. Beide wedstrijden worden in Nederland gespeeld.

Oranje brengt op donderdag 22 september een bezoek aan Polen en treedt op zondag 25 september in eigen huis aan tegen België. Als Nederland zich kroont tot groepswinnaar, kwalificeert het zich voor de finaleronde in juni 2023.

WK 2022

Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar gaat op 21 november van start. De finale is op 18 december in het Lusailstadion. Het stadion wordt opvallend genoeg nog gebouwd.

Belangrijke data Oranje

Belangrijke data Oranje

Feyenoord-doelman vertrekt