Go Ahead-directeur over plannen om stadions te openen: "Het is gewoon klaar"

De versoepelingen die afgelopen vrijdag zijn aangekondigd zorgden voor opschudding in het betaalde voetbal. De stadions blijven dicht terwijl verschillende winkels en horecabedrijven toch de deuren openen. Verschillende voetbaldirecteuren slaan de handen in één en komen in actie. Ze willen de stadions op 28 januari de stadions openen.

Algemeen directeur van Go Ahead Eagles Jan Willem van Dop werd geïnterviewd door ESPN en vertelde het volgende: "Verschillende winkeliers hebben het voor elkaar gekregen dat ze de deuren weer mogen openen. We moeten daarom het heft nu in eigen handen nemen. Het statement is voor de persconferentie aangekondigd zodat iedereen netjes de tijd kan nemen om te overleggen met de burgemeesters."

Volgens Van Dop is er geen sprake meer van een protestactie. "Het is geen protestactie, het is gewoon klaar! Men heeft totaal geen idee wat dit met zich meebrengt. Het gaat ons om de mensen. 80 procent van de mensen heeft iets met betaald voetbal en die mensen zitten gewoon thuis en dat willen we gewoon veranderen. Het is gewoon klaar!"