RELBEELDEN: Feyenoord-hooligans slopen complete binnenstad

Voor Feyenoord was 19 februari 2015, precies vier jaar geleden, een dag om snel te vergeten. Enkele hooligans richtten voorafgaand aan het Europa League-duel met AS Roma grote schade aan in de binnenstad van Rome, waar onder meer een recent gerestaureerde fontein werd gesloopt. De vernielingen leidden tot grote internationale verontwaardiging.

Flessen en vuurwerkbom
Het inmiddels beruchte ‘fontein-incident’ vond plaats op de Piazza di Spagna in de Italiaanse hoofdstad. Ook de Spaanse Trappen bevinden zich daar, maar de Fontana della Barcaccia moest het ontgelden. Door flessen en een vuurwerkbom raakte de fontein, die in 2014 nog voor enkele tonnen was gerestaureerd, zwaar beschadigd. Check hieronder de beelden van de zware ongeregeldheden.

44 Feyenoord-supporters voor de rechter
In augustus 2015 moesten 44 fans van Feyenoord, in de leeftijd 17 tot 41 jaar oud, zich wegens de vernielingen verantwoorden voor de rechter in Rotterdam. Uiteindelijk werd er geen supporter vervolgd voor het slopen van de fontein, omdat ondanks uitgebreid onderzoek niet goed in kaart kon worden gebracht wie de exacte daders waren. Een groepje relschoppers had wel eerder al celstraffen tot zestien maanden gekregen vanwege openbare geweldpleging.

Bewoners van de stad reageerden boos en vol afschuw: