Oranje mag na zege op Denemarken weer dromen van Pot 1 bij WK-loting

Het Nederlands elftal maakt nog altijd kans om toe te treden tot Pot 1 bij de WK-loting. De formatie van bondscoach Louis van Gaal moet in dat geval hopen op een uitglijder van Portugal én een zege op Duitsland.

De zeven hoogstgeplaatste landen van de FIFA-wereldranglijst en gastland Qatar behoren tot Pot 1 bij de WK-loting. Qatar, België, Brazilië, Frankrijk, Argentinië, Engeland en Spanje hebben zich al verzekerd van een plek in Pot 1. Daardoor is er nog maar één plek vrij. 

Portugal ligt op pole position om Pot 1 te completeren. De huidige nummer acht van de FIFA-ranking hoeft in de finale van de play-offs alleen nog maar af te rekenen met Noord-Macedonië. Als de Portugezen verliezen van Noord-Macedonië, voegt de nummer negen van de wereldranglijst zich toe aan Pot 1.

Die plek is momenteel in handen van het Nederlands elftal. In het geval dat Oranje de oefenwedstrijd tegen Duitsland winnend afsluit, verzekert de ploeg zich van een plek in Pot 1. De WK-loting vindt aanstaande vrijdag in Doha plaats en begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.  

De huidige top tien van de FIFA-ranking

De huidige top tien van de FIFA-ranking

Feyenoord-doelman vertrekt