Krijgt Stefan de Vrij een wintertransfer door het WK?

Een van de selectiespelers van het Nederlands elftal is Stefan de Vrij. Ondanks dat hij tijdens het WK nog geen minuten maakte voor Louis van Gaal heeft hij toch de aandacht op zich weten te vestigen. De oud-Feyenoorder zou zijn carrière in Engeland vervolgen. De Engelse media meldt dat Manchester United uit is op een koopje.

Wat is de situatie rond Stefan de Vrij?

De oud-Feyenoorder vertrok in de zomer van 2014 voor zeven miljoen euro naar Lazio Roma. Daar speelde hij vier seizoenen goed en dat leverde hem een transfer op naar Inter Milan, dat liefst 40 miljoen euro voor hem neertelde. Helaas leidde die transfer ook tot een rechtszaak tegen zijn voormalig agent Sports Entertainment. Zijn contract loopt aan het eind van seizoen 2022-2023 af en dan kan hij dus transfervrij bij Inter vertrekken.

Manchester United in voor een koopje?

Aangezien er geen overeenstemming is voor contractverlening zou Inter open staan voor een verkoop in de komende winter om zo nog iets aan De Vrij te verdienen. Manchester United zou interesse hebben voor de breedte van de selectie. Dit temeer omdat de transfersom 10 miljoen euro zou zijn, terwijl zijn transferwaarde door het doorgaans betrouwbare transfermarkt.nl geschat wordt op 15 miljoen euro. Nu wordt bijna elke transfervrije voetballer momenteel aan Manchester United gelinkt, maar dat er in de situatie van De Vrij iets gaat gebeuren lijkt duidelijk. Bovendien werd hij in de zomer van 2022 ook al aan ManU gelinkt.