LIVEBLOG: FC Emmen gedegradeerd, finale play-offs tussen NAC Breda en NEC Nijmegen (gesloten)

Nog vier clubs zijn in de race om een plek in de Eredivisie. De nacompetitie wordt donderdagavond hervat met de halve finales. Mis in dit liveblog niets van de play-offs om promotie/degradatie.

NEC neemt het in eigen huis op tegen Roda JC. De Nijmegenaren schakelden in de kwartfinale Almere City uit: 0-4. De Limburgers versloegen in de vorige ronde De Graafschap met 2-3. De wedstrijd in De Goffert begint om 18.45 uur.

FC Emmen meldt zich als nummer zestien van de Eredivisie in de halve finale. De Emmenaren ontvangen NAC Breda, dat FC Volendam uitschakelde in de kwartfinale. Het duel op De Oude Meerdijk staat om 21.00 uur op het programma.

Liveblog

00:00

We sluiten hem af

Wat een heerlijke avond in de play-offs om promotie/degradatie. Bedankt voor het volgen van dit liveblog, tot de volgende!

23:55

Finale play-offs

FC Emmen degradeert na drie seizoenen uit de Eredivisie. NAC Breda en NEC Nijmegen staan zondagavond lijnrecht tegenover elkaar, met als inzet een ticket voor de Eredivisie.

23:49

Afgelopen!

NAC Breda plaatst zich voor de finale van de play-offs na een bloedstollende wedstrijd tegen FC Emmen. De bezoekers winnen na strafschoppen.

23:33

Strafschoppenserie

De beslissing is nog altijd niet gevallen tussen FC Emmen en NAC Breda. Het staat nog altijd 1-1 na 120 minuten. Het is tijd voor de strafschoppenserie.

23:28

(118') Pikante wissel NAC Breda

Anco Jansen, oud-speler van FC Emmen, is binnen de lijnen gekomen bij NAC Breda.

23:15

(108') Ergernis om wissels

FC Emmen en NAC Breda voeren in de tweede helft van de verlenging een aantal wijzigingen door. Niet iedereen is daar heel blij mee.

23:11

Rust in verlenging

Na 105 minuten voetbal op De Oude Meerdijk staat het nog altijd 1-1 tussen FC Emmen en NAC Breda.

22:53

Verlenging in play-offs

We gaan verlengen op De Oude Meerdijk. FC Emmen en NAC Breda houden elkaar na 90 minuten in evenwicht in de halve finale van de nacompetitie.

22:39

(80') Doelpunt FC Emmen

Daar is de gelijkmaker! FC Emmen komt tien minuten voor het einde van de wedstrijd langszij via Nikolai Laursen, tot groot plezier van sommige kijkers.

22:21

(66') Marouan/Farid Azarkan

Marouan Azarkan is de rechtsbuiten van NAC Breda. Marouan wordt vergeleken met politicus Farid Azarkan.

22:04

(48') Ajax-supporter aanwezig?

De tweede helft is inmiddels in gang gezet. Een oplettende kijker ziet een bezoeker met ogenschijnlijk een sjaal van Ajax.

21:52

Veel nervositeit

Het is rust tussen FC Emmen en NAC Breda. De spanning is om te snijden bij menig kijker van de halve finale in de play-offs.

21:48

Rust

NAC Breda ligt op koers voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie. Lex Immers zette de bezoekers na zestien minuten op voorsprong tegen FC Emmen.

21:25

(16') Splijtende pass Thom Haye

Lex Immers zette NAC Breda op voorsprong, maar de voorassist van Thom Haye verdient alle credits.

21:20

(16') Doelpunt NAC Breda

NAC Breda neemt de leiding in de wedstrijd. Lex Immers schiet de bezoekers op voorsprong tegen FC Emmen. De aanmoedigingspremie wordt uiteraard weer besproken.

21:04

Pijnlijk moment

Een klein ventje krijgt voorafgaand aan FC Emmen - NAC Breda een bal hard in zijn gezicht. Het jongetje ontvangt even later de handschoenen van doelman Dennis Telgenkamp.

20:50

Volop spanning

De wedstrijd tussen FC Emmen en NAC Breda - uiteraard met publiek - gaat bijna van start.

20:45

Opvallende uitspraak

Maurice Steijn is van mening dat NAC Breda meer eredivisiewaardig is dan FC Emmen.

20:38

Afgelopen!

Daar is het laatste fluitsignaal in De Goffert. NEC is de eerste finalist van de play-offs om promotie/degradatie. De Nijmegenaren verslaan Roda JC met 3-0 en zijn een stap dichterbij de Eredivisie.

20:18

Play-offs vs. Eurovisie Songfestival

Zowel FC Emmen - NAC Breda als de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival begint om 21.00 uur. Er zal bij menig huishouden ongetwijfeld ruzie zijn om de afstandsbediening.

20:08

Opstellingen FC Emmen en NAC Breda

Terwijl NEC comfortabel aan de leiding gaat tegen Roda JC, zijn de opstellingen van FC Emmen en NAC Breda binnen.

20:05

(60') Doelpunt NEC

De finale van de play-offs komt heel dichtbij voor NEC. Jonathan Okita maakt er 3-0 van. Jan Hoekstra, doelman van Roda JC, gaat niet vrijuit bij het doelpunt.

20:01

(60') Verdedigen van voorsprong

NEC leidt comfortabel met 2-0 tegen Roda JC. De ploeg van Rogier Meijer doet niets anders dan de voorsprong verdedigen.

19:38

Rust NEC - Roda JC

NEC is hard op weg naar de finale van de nacompetitie. De Nijmegenaren leiden halverwege met 2-0 tegen Roda JC in de halve finale van de play-offs.

19:35

(45+2') Doelpunt NEC

Daar is nummer twee voor NEC. De thuisploeg verdubbelt kort voor rust de voorsprong. Rangelo Janga tikt de bal vlak voor de lijn binnen na een vrije trap van Jordy de Bruin.

19:28

(37') Wissel Roda JC

Aanvoerder Kees Luijckx wordt kort voor rust gewisseld vanwege zijn gele kaart. Er wordt een opvallende vergelijking getrokken.

18:57

(5') Doelpunt NEC

NEC komt al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Bart van Rooij knalt de bal keihard achter doelman Jan Hoekstra: 1-0!

18:38

Publiek aanwezig

Er mogen supporters aanwezig zijn bij alle wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie.

18:13

Opstellingen NEC en Roda JC

De opstellingen van NEC en Roda JC zijn binnen. Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de halve finale van de play-offs.

18:05

Welkom!

Mis in dit liveblog niets van de halve finales in de play-offs om promotie/degradatie, met doelpunten en opmerkelijke momenten.