Spelerspaspoort: Feyenoord-target Marcos López (profiel)

Feyenoord en San Jose Earthquakes hebben een akkoord bereikt over de transfer van Marcos López, zo werd volgens diverse bronnen uit Peru eerder bekend. De 22-jarige international van Peru moet de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia doen vergeten.

Spelerspaspoort: Feyenoord-target Marcos López (profiel)

Opgebloeid in Peru

Marcos Johan López Lanfranco werd op 20 november in 1999 geboren in de hoofdstad van Peru; Lima. Na een periode in de jeugd te hebben doorgebracht bij Universidad San Martín de Porres, maakte hij in 2016 op zestienjarige leetijd zijn debuut in het profvoetbal op het hoogste niveau van Peru. Een jaar later maakte hij de overstap naar Club Sporting Cristal. Bij deze club groeide López uit tot één van de betere spelers in de competitie en wist hij in zijn eerste seizoen beslag te leggen op de landstitel van Peru.

International voor Peru

In het najaar van 2018 werd de speler voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Peru. In een vriendschappelijk duel tegen Nederland moest hij negentig minuten vanaf de bank toekijken, maar maakte hij tegen Duitsland zijn debuut voor Peru.  In het vervolg werd de speler sinds 2019 vrijwel ieder duel opgeroepen. Tot dusver staat de teller voor López op 20 interlands voor Peru.

Overstap naar de Verenigde Staten

Het duurde niet lang totdat San José Earthquakes hem in de winter van 2019 voor 350 duizend euro naar de Verenigde Staten haalde. Bij deze club veroverde López vrij snel een basisplek en heeft hij zich in 3,5 jaar tijd ontwikkeld tot één van de sterkhouders van het team. In 74 wedstrijden kwam de verdediger tot vier doelpunten en drie assists.

Marktwaarde-evolutie

De marktwaarde van López is volgens Transfermarkt in de loop der jaren gestaag omhoog gegaan. Bij zijn debuut bedroeg deze nog 75 duizend euro en is deze na zijn transfer naar San Jose Earthquakes in 2019 opgelopen naar 350 duizend. Inmiddels bedraagt de waarde van López zo’n 1,8 miljoen euro.

marktwaarde, transfer waarde marcos lopez

Net binnen