Spelerspaspoort Jurrien Timber (profiel)

Profiel: Jurriën Timber (Utrecht, 17 juni 2001)
Huidige club: Ajax

Spelerspaspoort Jurriën Timber

Spelerspaspoort Jurrien Timber ajax en DVSU

Jeugdopleiding

De sterke verdediger begon met voetballen bij DVSU in Utrecht, waarna hij later evenals zijn broer werd gescout door Feyenoord. In 2014 maakte de tweeling de overstap naar Amsterdam om te spelen voor Ajax. Op 2 februari 2018 tekenden de twee broers vervolgens hun eerste contract tot medio 2021.

Debuut in het betaalde voetbal

Jurriën Timber maakte zijn debuut in het profvoetbal op 2 november 2018 bij Jong Ajax. In de twaalfde speelronde van het seizoen speelde de ploeg van Michael Reiziger op bezoek bij SC Cambuur. De talentvolle mandekker mocht zelfs in de basis starten en speelde vervolgens de gehele wedstrijd.

Broers

Jurriën heeft 4 broers: Shamier, Chris, Dylan en Quinten Timber. De laatste twee genoemde kunnen overigens ook een aardig balletje trappen. Na zijn jeugdopleiding te hebben genoten bij Feyenoord en Ajax, vertrok Quinten Timber onlangs naar FC Utrecht. En niet alleen Quinten, ook zijn broer Dylan tekende vlak na zijn broers transfer in de Domstad. 

Doorbraak Ajax 1

Hoewel hij aan het begin van het seizoen 2019/20 nog speelde bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, mocht Jurriën Timber in de winterstop mee op trainingskamp met het eerste van Ajax. Op 7 maart 2020 maakte de Utrechter vervolgens zijn debuut in de hoofdmacht, uit bij sc Heerenveen. Evenals zijn debuut in het betaalde voetbal begon Timber ook deze wedstrijd in de basis. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd werd hij naar de kant gehaald voor Edson Álvarez.

Seizoen 2020-2021

In het seizoen 2020/21 groeide Timber echt uit tot een vaste waarde voor de ploeg van Erik ten Hag. Zo maakte de EK-ganger zijn debuut in de Champions League tegen Atalanta Bergamo. Later in het seizoen won Timber vervolgens de concurrentiestrijd met Perr Schuurs als centrale verdediger. In zijn eerste echte seizoen bij de hoofdmacht van de Amsterdammers veroverde hij het landskampioenschap, de KNVB Beker én werd hij verkozen tot beste speler van de maand april voor onder 23 spelers.

Feyenoord-doelman vertrekt