Ronald Koeman over toekomst bij FC Barcelona: "Er is geen duidelijkheid"

Na het afhaken in de titelstrijd gingen er een hoop geruchten rond dat FC Barcelona volgend seizoen niet door zal gaan met Ronald Koeman. Het blijft gissen of de Nederlander ook volgend seizoen de honneurs waar zal nemen. Ronald Koeman zelf is duidelijk over deze situatie.

Joan Laporta

De geruchten over een mogelijk ontslag vindt Koeman inherent aan zijn positie als trainer. Echter stoort het hem wel dat er nog steeds geen duidelijkheid is gegeven door de club: "De stand van zaken is dat er geen duidelijkheid is. Duidelijkheid zal er een dezer dagen komen. En die zal er komen na een gesprek met de voorzitter, Laporta, waar ik ook al mee gesproken heb", aldus Koeman tegenover de NOS.

Met Joan Laporta, president van de Catalaanse club, besprak Koeman de mogelijkheden voor de toekomst. Ondanks het mislopen van het kampioenschap dit seizoen, ziet de trainer nog genoeg perspectief: "Je praat over het voetbal en over de manier van spelen. Het ziet er best goed uit, met heel weinig mogelijkheden op financieel gebied die de club heeft. Wij zijn gewoon aan de slag gegaan, net zolang tot er iemand is die zegt dat het over is."

Ontslag

Volgens de Spaanse media heeft Koeman zijn laatste wedstrijd als trainer van Barcelona al gehad. Echter heeft Koeman zelf hier geen boodschap aan: "Zeker hier moet je de media de kans niet geven om dusdanig te schrijven over de trainer en allerlei namen te noemen. Want ook hier werkt het dat de ene dag Xavi de trainer is en de volgende dag tekent hij een contract in Qatar. En de volgende dag is het weer Hansi Flick en blijkt later dat hij bondscoach van Duitsland wordt."

Feyenoord-doelman vertrekt