'Ajax en Feyenoord zitten achter Japans wonderkind aan'

Ajax en Feyenoord zijn geïnteresseerd in Keisuke Goto, zo schrijft de Britse boulevardkrant The Daily Mail. De achttienjarige spits wordt beschouwd als een van de grootste talenten van Japan.

Aan interesse geen gebrek voor Goto. Naast Ajax en Feyenoord zouden ook Chelsea, West Ham United en Sevilla in de markt zijn voor de jonge aanvaller, die nu nog onder contract staat bij Júbilo Iwata, dat uitkomt op het tweede niveau van Japan.

Volgens The Daily Mail valt de stijl van Goto te vergelijken met die van topspits Harry Kane. "Hij laat zich graag terugzakken en bemoeit zich met de opbouw voordat hij zijn snelheid gebruikt om in positie te komen om te scoren", zo klinkt het.

Zowel Ajax als Feyenoord kan een nieuwe spits goed gebruiken. Ajax heeft na het vertrek van Dusan Tadic en Lorenzo Lucca nog maar één 'echte' nummer 9 tot hun beschikking in de persoon van Brian Brobbey. Feyenoord heeft weliswaar nog eerste keus Santiago Giménez in de gelederen, maar kan stand-in Danilo deze transferzomer zomaar kwijtraken aan Rangers. Ook Naoufal Bannis is op weg naar de uitgang in De Kuip. Het jeugdproduct van de Rotterdammers verkast naar alle waarschijnlijkheid naar Qatar.

Feyenoord-doelman vertrekt