'Inter in de markt voor Oranje-international Schouten'

Inter Milan zou in de markt zijn voor Jerdy Schouten. De aspirant-international werd onlangs opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal. De 25-jarige middenvelder van Bologna zou nu een binnenlandse transfer kunnen maken.

Dat nieuws weet La Gazzetta dello Sport te brengen. Volgens het Italiaanse medium is Bologna niet zomaar van plan om Schouten te verkopen. Toch zou Inter spoedig met de nummer dertien van de Serie A kunnen onderhalen. De nummer twee van het afgelopen seizoen zou namelijk één of meerdere spelers in de deal willen betrekken. 

Schouten maakte in 2019 voor 2,15 miljoen de overstap van Excelsior naar Bologna. In drie jaar tijd kwam de middenvelder 73 keer in actie voor Bologna, waarin het goed was voor twee doelpunten en drie assists. Onlangs werd Schouten voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands Elftal, waar hij nog op zijn debuut wacht.

Bologna moet binnenkort mogelijk van nog een Nederlander afscheid nemen. Zo zou het mee willen werken aan een transfervrij vertrek van Mitchell Dijks. De linksachter maakte in 2018 de overstap van Ajax naar de Serie A-club en kwam al 78 keer in actie. Dijks zou volgens De Telegraaf toe zijn aan een nieuwe uitdaging en afgelopen winter afspraken hebben gemaakt over zijn toekomst. Bologna wilde toen nog geen afscheid nemen van Dijks, waardoor hij deze zomer transfervrij de overstap mag maken naar een andere club. Dijks heeft nog een contract tot medio 2023.

Feyenoord-doelman vertrekt