PSV presenteert Waterman en heeft gewenste ervaring onder de lat binnen

PSV heeft haar eerste aanwinst van komend seizoen binnen in de vorm van Boy Waterman. De doelman tekent in Eindhoven voor één seizoen en komt transfervrij over van OFI Kreta. Waterman verdedigde tien jaar geleden ook al in het doel van PSV.

Directeur voetbalzaken John de Jong is blij met de komst van de doelman: "Boy Waterman heeft de afgelopen seizoen veel gespeeld. Hij is fit, kent de wetten van de topsport en brengt veel ervaring in de kleedkamer", zo verklaart de directeur. Waterman is gehaald om de keepersgilde in Eindhoven te voorzien van de nodige ervaring.

Waterman begon zijn carrière in 2005 bij SC Heerenveen waarna hij vertrok naar AZ. Vervolgens kwam hij in Nederland nog uit voor ADO den Haag en De Graafschap waarna hij naar Alemannia Aachen vertrok. In 2012 haalde PSV hem terug naar Nederland en veroverde Waterman een basisplaats onder toenmalig coach Dick Advocaat. De doelman vertrok vervolgens transfervrij en speelde achtereenvolgens in Turkije (Karabükspor), Cyprus (APOEL Nicosia) en als laatste Griekenland (OFI Kreta). Als doelman van Jong Oranje werd hij Europees kampioen in 2007. In Cyprus won hij met APOEL Nicosia vier landstitels.

Feyenoord-doelman vertrekt