Spelerspaspoort Anel Ahmedhodzic (profiel)

Dit is het spelersprofiel van Anel Ahmedhodzic (26 maart 1999, Malmö). 

Ahmedhodzic begon in de jeugd bij Malmö FF. De centrale verdediger was tussen 2004 en 2016 actief in de jeugdopleiding van de Zweedse club. De 22-jarige Bosniër vertrok daarna naar Nottingham Forest, waar hij zijn profcarrière in gang zette.

Na een periode van drie jaar in Engeland keerde Ahmedhodzic terug bij Malmö FF, dat hem direct verhuurde aan het Deense Hobro IK. Die huurperiode kwam in januari 2020 ten einde. De centrale verdediger verlengde in 2020 zijn contract tot eind 2023 bij Malmö.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Profcarrière Anel Ahmedhodzic Nottingham Forest Hobro IK Malmö FF

Internationale carrière

Ahmedhodzic kwam voor de jeugdelftallen van het Zweedse elftal uit en maakte op 9 januari 2020 zijn debuut, in een vriendschappelijk duel met Moldavië. De verdediger koos desondanks voor het nationale elftal van Bosnië en Herzegovina.

Ahmedhodzic ontving in september 2020 zijn eerste oproep voor de ploeg van bondscoach Dusan Bajevic. De Bosniër debuteerde op 8 oktober 2020 in de EK-kwalificatie, in de wedstrijd tegen Noord-Ierland.

Interesse Nederlandse clubs

Markus Rosenberg, zaakwaarnemer van Ahmedhodzic, liet onlangs weten dat zijn cliënt in beeld is bij Ajax en PSV. "Dat klopt, maar we hebben met alle topclubs in Europa gesproken", vertelde Rosenberg aan Voetbal International.

"Hij is ook meteen basisspeler bij het nationale team van Bosnië geworden, waarmee hij onlangs negentig minuten tegen Frankrijk speelde. Kylian Mbappé was zijn directe tegenstander en had geen kans", aldus de voormalig Ajacied.

Marktwaarde-ontwikkeling Anel Ahmedhodzic

Feyenoord-doelman vertrekt