AZ heft bierverbod voor eigen uitsupporters op

AZ heeft het verbod op bier tijdens de eigen uitwedstrijden opgeheven. De club had de clubs waar het op bezoek ging in de laatste uitwedstrijden verzocht om geen bier in het uitvak te schenken. Met ingang van het nieuwe seizoen heft de Alkmaarse club dit verzoek op.

Het verbod werd tijdens de play-offs om Europees voetbal ingezet door AZ. Uitsupporters van de club hadden zich volgens AZ meerdere malen misdragen, waardoor het niet anders kon. Voor het bezoek aan SC Heerenveen (3-2) bleven veel uitsupporters uit protest thuis. Na gespreken tussen enkele afgevaardigden van de fanatieke aanhang en afdeling veiligheid van AZ is er besloten om het alcoholverbod per direct af te schaffen.

Dat schrijft de fantastieke aanhang van de club, de Ben-Side, op de eigen website. In Europees verband wacht er voor AZ komende donderdag in de voorronde van de Conference League een uitwedstrijd bij Dundee United. In de Eredivisie gaat AZ op zondag 14 augustus voor het eerst op bezoek bij en competitiegenoot. Een week eerder trapt AZ in eigen huis het nieuwe seizoen af tegen Go Ahead Eagles.