Italië gevaarlijke outsider voor EK-titel: "Laatste maanden ongelooflijk goed in vorm"

Italië behoort tot de favorieten voor de eindzege van Euro 2020. Dat stelt EK-watcher Thomas Smijers in de podcast van Voetbalflitsen. 

"Je hoort veel Engeland en Frankrijk. Dat zijn natuurlijk grote kanshebbers, maar ik ga toch voor Italië. Die zijn de laatste maanden zo ongelooflijk goed in vorm. Ik geloof dat ze al 25 interlands niet hebben verloren en acht wedstrijden de nul hebben gehouden".

Topscorer

De topscorer van het toernooi zoekt Smijers dichterbij huis. "Dat wordt Memphis Depay. Ik denk dat hij een geweldig EK gaat spelen. Bij Nederland draait alles om Depay in aanvallend opzicht".

De aanvaller van Olympique Lyon is ook nog bezig met een transfer. Smijers verwacht dat de 64-voudig international het EK gebruikt om zichzelf in de kijker te spelen. "Hij gaat dit EK gebruiken om zichzelf extra in de spotlights te zetten".

Revelatie

Smijers verwacht niet dat Depay de EK-revelatie van Oranje wordt. "Ik zit eerder te denken aan Ryan Gravenberch. Hij is het grootste talent dat in Nederland rondloopt. Ik denk dat hij zich heel goed kan profileren op het EK".

Door het sterke optreden van Gravenberch, wordt De Roon geslachtofferd door de bondscoach. "De Boer heeft na de laatste interlands gezien dat het geen enkele zin heeft om met De Roon te spelen".

'Kwartfinale is het eindstation'

Smijers denkt niet dat het Nederlands elftal gaat zorgen voor een stunt. "De poulefase sluit Oranje af als groepswinnaar. Ik geloof er nog in dat ze de achtste finale overleven, maar de kwartfinale is het eindstation".

Feyenoord-doelman vertrekt