Ron Jans hoopt op versterkingen: "Moeten meer ervaring en leiderschap hebben"

Ron Jans zou graag zien dat er voor volgend seizoen wat versterkingen worden aangetrokken. De trainer van FC Twente hoopt 'meer ervaring en leiderschap' aan de selectie toe te kunnen voegen.

Aankopen volgend seizoen

Aan het begin van het seizoen moest FC Twente, met een klein budget, een representatief team op de been brengen. Hoewel het begin van het seizoen nog veel punten werden gepakt, gaat het nu wat minder met de ploeg uit Enschede. Jans is zich bewust van de situatie: "Ze weten hoe we er financieel voorstaan en hoe we het seizoen zijn begonnen. Kritisch zijn mag, kritisch moet, maar we beseffen met z'n allen waar we vandaan komen en weten waar we naartoe willen", aldus Jans tegenover TC/Tubantia. Jans weet voor volgend seizoen al wat hij toe wil voegen aan de ploeg: "Uiteraard trekken we nu lessen voor de toekomst. Welke dat zijn? Dat zit in de samenstelling van de selectie. Je wilt beter en breder. Zonder al te ver vooruit te kijken: Volgend jaar moeten we meer ervaring en leiderschap in de selectie hebben."

Bovendien heeft FC Twente zich voor volgend seizoen al versterkt met huidig PSV-doelman Lars Unnerstal. Echter willen de Tukkers meer spelers naar Enschede halen. Zo worden Joël Piroe en Jurgen Ekkelenkamp genoemd als mogelijke aanwinsten.

Play-offs

FC Twente staat momenteel negende in de Eredivisie en kan zich dan ook nog plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal: "Wat er ook gebeurt, of we nou achtste of twaalfde worden, die rust moeten we vasthouden bij de club. Dat is een goede voedingsbodem om met deze club weer te gaan stijgen, te gaan bouwen en verder te ontwikkelen. Ik ben hartstikke tevreden dat iedereen zo rustig blijft. Van alle kanten merk je die kalmte. Binnen de club, maar ook daar buiten. Ik heb een geweldig gevoel bij de supporters en ik heb de nieuwe directeur deze week ontmoet en die maakt op mij een uitstekende indruk", zegt Jans.

Feyenoord-doelman vertrekt