Nieuwe aankoop Vitesse stelt zich voor: Adrian Grbić

Vitesse heeft de selectie voorzien van een aanvallende impuls. De Oostenrijkse spits Adrian Grbić (25) is de Arnhemse gelederen op huurbasis komen versterken. De leenovereenkomst duurt tot komende zomer en is afgesloten met FC Lorient, een club uit de Franse Ligue 1. Daar staat de doelgerichte aanvaller nog tot medio 2025 onder contract.

De 25-jarige Grbić werd geboren in Wenen en is negenvoudig international van Oostenrijk (vier goals), maar draagt ook de Kroatische nationaliteit. De kersverse Vitesse-aanwinst begon zijn carrière in de academies van SC Wiener Viktoria, Rapid Wien en VfB Stuttgart. Zijn doorbraak speelde zich min of meer in twee delen af: eerst bij Floridsdorfer AC in de tweede Oostenrijkse liga, daarna op het hoogste niveau bij SC Rheindorf Altach.

In de zomer van 2019 volgde een overstap naar Frankrijk, waar de spits volledig tot bloei kwam bij Clermont Foot 63. Zeventien goals in 29 optredens leverden hem een volgende stap op: naar de Ligue 1, bij FC Lorient. Daar heeft Grbić na anderhalf jaar al meer dan vijftig duels in de benen, al waren dit meer invalbeurten dan basisplaatsen.

Na het vertrek van Julian von Moos en Oussama Darfalou was Vitesse op zoek naar een offensieve versterking. Marcel Klos, die sinds het afscheid van Johannes Spors de technische honneurs waarneemt, is blij dat deze nu is gevonden. “De komst van Adrian vergroot onze mogelijkheden en kwaliteiten in de aanvalslinie. Het feit dat we nog meestrijden op drie fronten maakt dat extra belangrijk”, stelt Klos. Hij introduceert Grbić als volgt: “Adrian is fysiek sterk en heeft een behoorlijke lengte. Zijn schotkracht en technische vaardigheden vormen zijn belangrijkste wapens. Hij is een ander type dan onze andere aanvallers. Een echte targetman.”