Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op woensdag 23 juni gespeeld

De laatste groepswedstrijden van Euro 2020 zijn aangebroken. De landen van poule E en F komen woensdagavond nog in actie. Voetbalflitsen zet de EK-wedstrijden van woensdag 23 juni op een rijtje.

Slowakije - Spanje (poule E)

Poule E staat na twee duels op zijn kop. Voorafgaand aan het EK dacht men dat Spanje de groepsfase met speels gemak zou overleven, maar niets is minder waar. Spanje moet na twee remises zien af te rekenen met Slowakije om de knock-outfase te bereiken.

Slowakije doet het met drie punten een fractie beter dan de Spanjaarden. De laatste keer dat Slowakije en Spanje tegenover elkaar stonden, dateert van 2015. La Roja won destijds met 2-0, mede dankzij een benutte strafschop van Andrés Iniesta. 

Zweden - Polen (poule E)

De andere wedstrijd in poule E gaat tussen Zweden en Polen. De Scandinaviërs gaan met vier punten aan de leiding en hebben zich zo goed als zeker geplaatst voor de achtste finales. Polen pakte slechts één punt en bungelt onderaan.

De meest recente confrontatie tussen deze ploegen vond maar liefst zeventien jaar geleden plaats. Zweden boekte op 5 juni 2004 een 3-1 overwinning tijdens het vriendschappelijke duel in het Zweedse Solna.

Huidige stand groep E (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

stand groep e

Duitsland - Hongarije (poule F)

Hongarije zorgde voor een stunt door gelijk te spelen tegen Frankrijk en mag nog altijd dromen van een plek in de knock-outfase. Duitsland moet in dat geval worden verslagen. De formatie van bondscoach Joachim Löw boekte afgelopen zaterdag een 2-4 zege op Portugal.

De laatste editie van Duitsland - Hongarije was in 2016, vlak voor de start van het EK in Frankrijk. De Duitsers kenden een fijne generale in Gelsenkirchen. Die Mannschaft versloeg het Hongaars voetbalelftal met 2-0.

Portugal - Frankrijk (poule F)

Portugal en Frankrijk zijn door het dure puntenverlies in de tweede speelronde uit op eerherstel. Dat levert gelijk hét affiche van de dag op. De nummers één en drie uit poule F staan lijnrecht tegenover elkaar in de Puskás Aréna.

De laatste ontmoeting tussen deze grootmachten stond in het teken van de EK-finale in 2016. Portugal kroonde zich destijds tot Europees kampioen ten koste van gastland Frankrijk. Éder schoot zijn ploeg in de verlenging naar de Europese titel.

Huidige stand groep F (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Het volledige programma van woensdag 23 juni

Woensdag 23 juni: Slowakije - Spanje, 18.00 uur

Woensdag 23 juni: Zweden - Polen, 18.00 uur

Woensdag 23 juni: Duitsland - Hongarije, 21.00 uur

Woensdag 23 juni: Portugal - Frankrijk, 21.00 uur

Volledige programma woensdag 23 juni

EK-wedstrijden woensdag 23 juni Euro 2020

Feyenoord-doelman vertrekt