Top5 opmerkelijke uitspraken Roger Schmidt

Roger Schmidt heeft sinds zijn komst naar PSV al een aantal scheve gezichten doen trekken. Niet alleen zijn wisselbeleid leidde vaak tot veel commotie, ook doet de Duitse oefenmeester zo nu en dan een opmerkelijke uitspraak. Zo was het in de topper tegen Ajax (1-2) wederom raak.

‘Give the cup today to Ajax’

Na de wedstrijd tussen PSV en Ajax liepen de emoties hoog op. Zo leek er voorafgaande van de winnende treffer van Noussair Mazraoui een uitbal zijn geconstateerd. Na het bekijken van de beelden zag de VAR toch wat anders en werd het doelpunt toch goedgekeurd. Tot veel onvrede van PSV’ers en Schmidt, die zijn emoties niet onder controle kon houden.

‘Go Ahead Eagels: Onze beste tegenstander tot nu toe in de Eredivisie’

In september 2021 won PSV op bezoek bij Go Ahead Eagles een zwaarbevochten wedstrijd (1-2). Na dat duel prees Schmidt zijn tegenstander. “Maar we speelden ook tegen een sterk team. Onze beste tegenstander tot nu toe in de Eredivisie. Go Ahead was sterk in de duels, speelde met een hoge intensiteit en was balvast. Ze hebben het ons heel moeilijk gemaakt.” Het was een opmerkelijke uitspraak, doordat PSV drie dagen eerder in eigen huis met 0-4 werd vernederd door Feyenoord.

‘Hij zei dat hij expres tégen ons floot’

Na de uitwedstrijd van PSV tegen Sparta (3-5) in januari 2021, richtte Schmidt zich tegen scheidsrechter Bas Nijhuis. Volgens de Duitser floot Nijhuis tegen zijn ploeg. “Hij zei na afloop dat hij tégen ons heeft gefloten omdat ik hem had bekritiseerd na de wedstrijd tegen Vitesse. Ik vind dat onprofessioneel. Dat is mijn mening. Het is nu de tweede keer dat ik dit zo voel.”

‘De titelstrijd is niet fifty-fifty, het is meer 80/20’

In oktober 2021 deed Schmidt een opmerkelijke uitspraak over de titelkansen van PSV. De oefenmeester stelde dat zijn ploeg minder kansen heeft om landskampioen te worden. “We hebben een perfect seizoen nodig om de Eredivisie te winnen. Dat wist ik van tevoren. We kunnen niet zeggen dat het fifty-fifty is, het is meer 80/20.”

‘Niet alleen kijken naar resultaat, ook naar performance’

PSV speelde eind november 2021 met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen. De Eindhovenaren stelden volgens velen teleur, al zag Schmidt dat wel anders. “Als we nu weer een hoog niveau halen, kunnen we deze wedstrijd winnen. Het is belangrijk om niet alleen naar de uitslag te kijken, maar ook naar de performance.”